Γράφει ο Χρόνης Πολυχρονίου

Στο σύνδρομο που επικράτησε να φύγει ο Τσίπρας, ο Λαός έπεσε σε μεγάλη γκάφα. Τον περιμένει οδυνηρή περιπέτεια. Μιλάμε για πολύ δυστυχισμένα χρόνια. Έως και εθνική συμφορά μπορεί να μας προκύψει.
Και να πεις ότι δεν ήξερε? Ήξερε και καλά μάλιστα. Τον γύρο του κόσμου έχουν κάνει τα σχετικά ανέκδοτα. Και για την γρουσουζιά και για την γκαντεμιά ήξερε που συνοδεύει την αγία οικογένεια και για τα παλιά της κατορθώματα. Τι ζήλεψε επιτέλους, τις ικανότητες, το σπινθηροβόλο βλέμμα ή το παράστημα του ανδρός?
Δεν ξέρουμε πως συμμαχήσανε τα άστρα τότε και πως το έφερε ο διάβολος εκείνη την ημέρα που χαλάσανε τα ηλεκτρονικά, με αποτέλεσμα να κερδίσει την χαμένη μάχη για την αρχηγία της ΝΔ. Έτσι ξεκίνησε το κακό που λουζόμαστε τώρα, μέσα σε ένα νέφος από επικοινωνιακού τύπου υπερβολές.

Στην συνέχεια λοιπόν ο γόνος, φόρεσε την φιλελεύθερη προβιά, πήρε παραμάσχαλα το ΠΑΣΟΚ και με βαστάζους τα ΜΜΕ να καλλιεργούν αντί-αριστερό σύνδρομο, μας έκατσε στην πλάτη. Και βλέπετε γύρω σας τι συμβαίνει. Μαύρες ειδήσεις. Από το κακό στο χειρότερο. Και κάθε μέρα να περιμένεις τα ακόμη χειρότερα.
Μα, θα μας πείτε, είναι δυνατόν να πιστεύουμε εμείς σε γκαντεμιές και γρουσουζιές και ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι αυτό που έφερε το κύμα των προσφύγων, τον κορονοϊό και όλη αυτή την καταστροφική εικόνα στον τόπο μας? Όχι βέβαια. Σε καμία των περιπτώσεων, ειδικά εμείς, μπορεί να πιστεύουμε σε τέτοια. Αλλά να σας πούμε κάτι. Αντί να διαλέξουμε να τελέσουμε τον γάμο Τρίτη και 13, θα προτιμούσαμε την επομένη ημέρα, Τετάρτη και 14. Καταλάβατε.

Αυτό όμως που εμείς πιστεύουμε ακράδαντα, αποκηρύσσουμε μετά βδελυγμίας και δεν ανεχόμαστε με τίποτα, είναι να μας κυβερνάνε οι ανίκανοι. Διότι όλα όσα μας συμβαίνουν, σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στην ανικανότητα του Πρωθυπουργού της Χώρας και των συνεργατών του. Και θα είμαστε διαφορετικά, εάν τα πράγματα ήτανε αλλιώς. Από πού να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε.

Οι Τούρκοι αλωνίζουν στην περιοχή και οι σύμμαχοι μας έχουν ξεχάσει ότι υπάρχουμε. Χιλιάδες σπρωγμένοι μετανάστες πολιορκούν τα σύνορά μας. Τα ΜΑΤ κάνουν απόβαση στα ακριτικά νησιά μας και δέρνουν τους άμοιρους Έλληνες πολίτες. Στο διάβα τους, ρίχνουν ένα μπερντάχι και στην ΑΣΟΕΕ. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προγραμματίζει επίσκεψη στα νησιά, αλλά δεν τολμάει τελικά να πάει εκεί. Μόνο στον Έβρο με τους Ευρωπαίους. Φωτογραφίες, συμπάθεια και τέλος. Ούτε Συμβούλιο Αρχηγών μέσα καλεί, ούτε σύνοδο κορυφής έξω ζητάει. Τραγέλαφος.

Ο κορονοϊός έχει εισβάλει για τα καλά στη Χώρα και μας τρίζει τα δόντια του. Το επιτελικό κράτος έχει μεταβληθεί σε ένα ναυάγια. Είναι μοιραίος ο άνθρωπος τελικά. Τίποτα δεν λειτουργεί. Μεγάλη κοιλιά παντού. Ούτε το στόχο των εσόδων του Δημοσίου δεν μπορούν να πιάσουν. Ποια Ανάπτυξη μας λέτε?

Και αυτά όλα κάποτε μπορεί να περάσουν, να ξεχαστούν ή εμείς να μην υπάρχουμε να τα βλέπουμε. Αυτό όμως που δεν θα ξεχαστεί ποτέ και θα σημαδέψει τις επόμενες γενιές είναι το νέο Ασφαλιστικό που ψηφίστηκε στη ζούλα στη Βουλή. Πρόκειται για τελείως ασύμφορο Ασφαλιστικό, που μας σπρώχνει μεθοδικά στην Ιδιωτική Ασφάλιση. Με δυο λόγια μοιάζει με αυτό που λέγανε παλιά οι παπατζήδες αλλά από την ανάποδη. ‘’Βάζεις πολλά και παίρνεις λίγα’’.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr