ΣΠΑΡΤΗ. Κάποιοι λένε ότι με την έλεσυή του στη Σπάρτη θα γίνει αυτομάτως και η απομυθοποίηση του… Ωστόσο δεν είναι αυτό που φοβάται ο στάρ του Χόλυγουντ. Πληροφορίες θέλουν να είναι ανήσυχος σχετικά με τον κορωνοϊο και τα μέτρα προφύλαξής του. Ο εξ ανατολάς κίνδυνος αυτή τη φορά δεν είναι ούτε τερατώδης ούτε φανερός…
Ο θρυλικός ηθοποιός του Χόλυγουντ Gerard Butler, που ενσάρκωσε το βασιλιά Λεωνίδα στην ταινία «300» θα τρέξει στις 13 Μαρτίου από τον Μυστρά μέχρι τη Σπάρτη με την Ολυμπιακή Φλόγα, ως λαμπαδηδρόμος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020.
Τον διάσημο σταρ του Χόλυγουντ επιστράτευσε η Ρόη Δανάλη Aποστολοπούλου, την οποία έχρισε επίτιμη πρέσβη της Σπάρτης ο νέος δήμαρχος της πόλης Πέτρος Δούκας και ζήτησε τη συμβολή της στην ανάδειξη της περιοχής. Μαζί του θα έρθουν σημαντικοί κινηματογραφικοί παραγωγοί όπως οι Gianni Nunnari (300, Immortals, 300: Rise of an Empire, Alexander, Τhe Departed, Shutter Island, Se7en), Alan Siegel (Law Abiding Citizen, Olympus has fallen, Hunter Killer), καθώς και ο σπαρτιατικής καταγωγής ηθοποιός του Hollywood, Billy Zane (Titanic, Back to the Future).