Γιατί η Πελοπόννησος έχει αργό internet; Ενώ η ιστορική περιφέρεια γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια χάρη στους νέους της αυτοκινητόδρομους και, φυσικά, τον τουρισμό, παραμένει σημαντικά πίσω στον τομέα του internet υπερυψηλών ταχυτήτων. Είναι γεγονός ότι τόσο οι κάτοικοί όσο και οι επισκέπτες της, ειδικά στους νομούς Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αργολίδας, έρχονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα των αργών ταχυτήτων σύνδεσης, καθώς και των τακτικών διακοπών στο internet. Όπως γίνεται λοιπόν αντιληπτό, οι πραγματικές ταχύτητες internet διαφέρουν κατά πολύ από αυτές που υπόσχονται οι πάροχοι σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ.

Απογοητευτικές οι ταχύτητες ίντερνετ σε όλη την Ελλάδα

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους· η μέση ταχύτητα σύνδεσης internet στην Ελλάδα παραμένει πολύ χαμηλότερη από τον παγκόσμιο, αλλά και τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Πρόσφατη έρευνα της ΕΕΤΤ έδειξε ότι η μέση ταχύτητα πρόσβασης στο διαδίκτυο στην Ελλάδα ανέρχεται στα 16,39 Mbps. Όπως είναι λογικό, οι πιο υψηλές ταχύτητες σημειώνονται στα μεγάλα αστικά κέντρα, με την Πελοπόννησο να κινείται ακόμα στους πιο αργούς… «ρυθμούς», λόγω απουσίας επενδύσεων σε νέα υπερσύγχρονα δίκτυα.

Κι ενώ η Ελλάδα αποτελεί ουραγό σε αυτόν τον τομέα, στο εξωτερικό συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Σύμφωνα με στοιχεία του διεθνή οργανισμού της Ookla, η μέση ταχύτητα πρόσβασης παγκοσμίως σε δίκτυα σταθερής κυμαίνεται στα 59,45 Mbps. Ως αποτέλεσμα, η χώρα μας κατατάσσεται στις χώρες με το πιο αργό internet παγκοσμίως και συγκεκριμένα στην θέση 93.

Αργές ταχύτητες, υψηλές χρεώσεις

Εκτός όμως από τις αργές ταχύτητες, απογοητεύουν και οι υψηλές χρεώσεις των παρόχων. Είναι ενδεικτικό ότι στη χώρα μας, η σύνδεση για ένα πακέτο double play με ταχύτητα άνω των 100 Mbps, χρεώνεται πάνω από το διπλάσιο του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα παραμένει επίσης πιο ακριβή από τον ευρωπαικό μέσο όρο και σε όλες τις κατηγορίες πακέτων (απλή σύνδεση, double play, triple play).

Πλέον, τα δεδομένα αλλάζουν!

Με το πρόβλημα του αργού internet να κυριαρχεί στην Πελοπόννησο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, η απάντηση έρχεται από την SkyTelecom. Πρόκειται για τον πρώτο ιδιωτικό πάροχο στην Ελλάδα που επενδύει στο internet υπερυψηλών ταχυτήτων, δημιουργώντας ένα καινοτόμο δίκτυο με πραγματικές ταχύτητες 500Mbps. Η λειτουργία του έχει ήδη ξεκινήσει με μεγάλη επιτυχία στην Πελοπόννησο και την Κρήτη, ενώ σταδιακά αναμένεται να ενσωματώσει ακόμα περισσότερες περιοχές της ελληνικής επικράτειας. Πλέον, οι κάτοικοι των νομών Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αργολίδας μπορούν να απολαμβάνουν τις πιο υψηλές ταχύτητες στη χώρα, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα τους σημεία. Μεταξύ άλλων, τα νέα πακέτα Double Play & Internet Only της SkyTelecom προσφέρουν:

  • Εγγύηση ταχύτητας
  • Σταθερά υψηλές ταχύτητες downloading / uploading
  • Κάλυψη απομακρυσμένων περιοχών
  • Πακέτα για κάθε νοικοκυριό, επαγγελματία ή επιχείρηση
  • Σταθερούς λογαριασμούς και ανταγωνιστικές τιμές
  • Δυνατότητα Δωρεάν Try&Buy δοκιμής.