ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου (21/3), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας και με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπειαγωγείου Δημητσάνας, διοργανώνει δημιουργικό εργαστήρι κατασκευής θεατρικής κούκλας μαρότας για ενήλικες και παιδιά, την Πέμπτη 19 Μαρτίου (ώρες 16:15-19:15), στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.
Οι συμμετέχοντες, αφού αποκομίσουν θεωρητικές γνώσεις για την τέχνη του κουκλοθεάτρου και τα είδη θεατρικής κούκλας, θα κατασκευάσουν και θα στολίσουν τη δική τους κούκλα μαρότα από καθημερινά και ανακυκλώσιμα υλικά όπως εφημερίδα, χαρτοταινία, ύφασμα, μαρκαδόρους και άλλα διακοσμητικά στοιχεία. Η μαρότα είναι κούκλα που στηρίζεται σε ένα ραβδί και έχει συνήθως μόνο κεφάλι και χέρια.
Μετά το εργαστήρι, θα ακολουθήσει παράσταση, όπου τα παιδιά θα δώσουν στην κούκλα που κατασκεύασαν τον χαρακτήρα που επιθυμούν. Το εργαστήρι εντάσσεται στο πλαίσιο προετοιμασίας του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας (7-17/5).
Εκπαιδεύτριες: Λέττα Πετρουλάκη, Μαρίζα Νταϊφά, Κατερίνα Μηλιαρέση


Η συμμετοχή και τα υλικά είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00)

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα
Τ: 27950 31630 | www.piop.gr