ΠΑΡΙΣΙ. Είναι μια πραγματική όαση μέσα στη πόλη! Το πιο γραφικό δρομάκι του Παρισιού με τα πολύχρωμα λουλούδια έχει ελληνικό όνομα και η εξήγηση για αυτό είναι πολύ απλή.

Η οδός Θερμοπυλών έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο το 2006 από την κινηματογραφική ταινία «Paris Je t’aime», όπου μια Αμερικανίδα τουρίστρια κάνει το πρώτο της ταξίδι στο Παρίσι και βρίσκεται να περιπλανιέται στα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια της Rue des Thermopyles.

Το λιθόστρωτο, γραφικό και ολάνθιστο δρομάκι κατοικείται ως επί το πλείστον από καλλιτέχνες που συνηθίζουν να αφήνουν στις αυλές και τις εξώπορτες παλιά βιβλία και αντικείμενα που δεν χρειάζονται τα οποία διαλέγουν και παίρνουν οι περαστικοί.

Πρόκειται για ένα πολύ ρομαντικό δρομάκι με τοίχους σχεδόν καλυμμένους από γκράφιτι, με μικρά μπιστρό και γραφικά εστιατόρια αλλά και με γκαλερί Τέχνης και κουκλίστικα cafes να «πλημμυρίζουν» καθημερινά από Παρισιάνους και ξένους που θέλουν να ξεφύγουν από την πολύβουη πόλη και να μεταφερθούν για λίγο σε μια άλλη εποχή! Πιο όμορφη!

Το οφείλει στο γεγονός ότι ο δρόμος είναι τόσο στενός, όπως το πέρασμα που έγινε η Μάχη των Θερμοπυλών το 480 π.Χ.

[Πρόταση του notospress.gr: Μήπως ήρθε η ώρα να αδελφοποιηθεί με τον Πεζόδρομο Κλεομβρότου της Σπάρτης; ]