ΣΠΑΡΤΗ. Mε πλειοψηφία 18 ψήφων έναντι 12 της αντιπρότασης του δημάρχου Σπάρτης υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης η πρόταση δημοτών του Νέου Κόσμου – Ψυχικού προκειμένου να προχωρήσει η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου με αντικείμενο : «Εκπόνηση Μελέτης και Ανέγερση του 6ου Δημ. Σχολείου -7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης».
Πρόκειται για ένα αίτημα με μεγάλη ιστορία, πολύ κόπο και αγώνα των πολιτών που φαίνεται να φθάνει στο τέλος του.
Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής των κατοίκων της περιοχής κ. Βαγγέλης Μητράκος, μέσω του notospress.gr, ενημερώνει το σύνολο των πολιτών της Σπάρτης, εξηγεί ότι το αίτημα και η ανέγερση και λειτουργία του Σχολείου έρχεται να λύσει τοπικά αλλά και γενικά θέματα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και προειδοποιεί ότι οι πολίτες δεν θα επιτρέψουν άλλη καθυστέρηση.
Μάλιστα διατυπώνει την απορία του πως είναι δυνατόν σε μια πρόταση πολιτών που συζητείται να καταθέτει αντιπρόταση ο ίδιος ο Δήμαρχος και καταγγέλλει ότι δεν είναι δυνατόν οι πολίτες που φέρνουν το θέμα να μην έχουν την δυνατότητα του λόγου στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν μάλιστα προσβάλλονται και προκαλούνται από μέλη του Σώματος.

Όπως όλα δείχνουν με την πλειοψηφία που συγκέντρωσε το αίτημα των πολιτών και εφόσον υπάρχει εγκεκριμένη χρηματοδότηση για την μελέτη, το έργο θα προχωρήσει και θα δώσει λύση σε πλείστα εκπαιδευτικά και στεγαστικά ζητήματα, όπως ήδη έχουν αναγνωρίσει τόσο η Διεύθυνση Πρωτοβάθμις Εκπαίδευσης Λακωνίας όσο και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Ο Πλήθων».