ΣΚΑΛΑ. Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου και Λυκείου Σκάλας στο 3ο Μαθητικό Συνέδριο Προσομοίωσης Ηνωμένων Εθνών (AMLMUN 2020) που διεξήχθη στο Πρότυπο Λύκειο Αναβρύτων στις 22 και 23 Φεβρουαρίου 2020.
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την Φ.15.1/15455/Δ2/30-09-2-19/ΥΠΑΙΘ απόφαση και τίμησε με την παρουσία της η ίδια η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως κατά την τελετή έναρξης όπου και συνεχάρη τους μαθητές για την συμμετοχή τους.

Το συνέδριο επίσης χαιρέτισαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών αρμόδιοι για θέματα 'Human Trafficking' τα οποία μεταξύ άλλων αποτελούσαν την ατζέντα του συνεδρίου. Η γλώσσα του συνεδρίου ήταν αποκλειστικά η αγγλική και οι μαθητές, φορώντας επίσημο ένδυμα, πραγματεύονταν διεθνή ζητήματα εκπροσωπώντας τις χώρες που τους είχαν ανατεθεί διεκδικώντας το λόγο και ψηφίζοντας νόμους πάνω στα ζητήματα αυτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συνέδριο αυτό συμμετείχαν 37 σχολεία από την Αττική και μόνο το Γυμνάσιο-Λύκειο Σκάλας από την περιφέρεια. Οι μαθητές-τριες είχαν προετοιμαστεί αρκετό καιρό νωρίτερα μελετώντας το σχετικό υλικό που τους είχε οριστεί με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους εκτός ωρολογίου προγράμματος.
Οι σύλλογοι διδασκόντων και οι μαθητές ευχαριστούν θερμά τον Δήμο Ευρώτα για τη γενναία χορηγία του για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και διαμονής των μαθητών και καθηγητών καθιστώντας εφικτή την μοναδική αυτή εμπειρία για τους μαθητές μας.