Δύο ελιές που φυτεύτηκαν το 1420 κοσμούν το Ναύπλιο!28-02-2020 14:03   

ΝΑΥΠΛΙΟ. Μια σημαντική πρωτοβουλία από την θυγατρική του ΟΣΕ, την ΕΡΓΟΣΕ για την πόλη του Ναυπλίου πραγματοποιήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2020.

Υλοποιώντας ένα πρόγραμμα για την διάσωση πολύ παλαιών δένδρων ελιάς προσέφεραν στο Ναύπλιο δύο ελιές. Με το πρόγραμμα αυτό η ΕΡΓΟΣΕ έχει διασώσει περισσότερες από 600 ελιές στην Ελλάδα, που πολλές από αυτές είναι πολλών εκατοντάδων ετών.

Τα δένδρα αυτά χωρίς την πρωτοβουλία της εταιρίας θα είχαν καταστραφεί αφού βρίσκονταν μέσα σε απαλλοτριωμένες εκτάσεις. Οι συγκεκριμένες δύο ελιές του Ναυπλίου προέρχονται από κτήμα της περιοχής του Αιγίου και είναι 600 χρόνων.
Οι δυο αυτές υπεραιωνόβιες ελιές τοποθετούνται στην Πλατεία Φιλελλήνων στην παραλία Ναυπλίου και στον κόμβο Αγίου Ανδριανού, στον περιφερειακό δρόμο Μυκηνών Αγίας Ελεούσας.

Με το ίδιο πρόγραμμα είχαν τοποθετηθεί και οι ελιές στην αναπλασμένη πλατεία του Άργους. Θα πρέπει πάντως ότι πέραν από την πρωτοβουλία της ΕΡΓΟΣΕ σημαντική είναι και η βοήθεια της εταιρίας χορηγού που πλήρωσε για την μεταφορά και την φύτευση των δένδρων στο Ναύπλιο.

Πηγή: argonafplia.gr

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ