Ανησυχία! Με γερασμένο στόλο η Πυροσβεστική στην Πελοπόννησο! (video)

Άλλη μια αρνητική πρωτιά για την Λακωνία την ώρα που στην άλλη Ελλάδα έτρεξαν δύο ΕΣΠΑ!

28-02-2020 10:12   

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Ενώ η Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα έχουν εκσυγχρονίσει τον στόλο πυροσβεστικών οχημάτων της  μέσω ΕΣΠΑ η Πελοπόννησος μένει ανοχύρωτη με γερασμένα αυτοκίνητα. Αν και περιοχή που πλήττεται από πυρκαγιές κάθε χρόνο, λόγω καιρικών και κλιματολογικών συνθηκών, δεν συμπεριελήφθη στον σχεδιασμό. Έτσι στρατηγικά μένει ακάλυπτη ενώ απ’ ότι φαίνεται ένα πρόχειρος

«πολιτικός» σχεδιασμός υποχρεώνει τους πυροσβέστες να μάχονται χωρίς τα αξιόπιστα οχήματα.

Ο Αρχηγός του Σώματος κ. Στέφανος Κολοκούρης μιλώντας στο notospress.gr κλήθηκε να δει ιδιαιτέρως τα προβλήματα του Νότου. Ωστόσο φαίνεται ότι έχει βρεθεί προ τετελεσμένων.

Οι Πυροσβέστες της Λακωνίας καταγγέλλουν μια ακόμα αρνητική πρωτιά της περιοχής αφού οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Λακωνίας μένουν έξω από την παραλαβή Πυροσβεστικών Οχημάτων σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

«Η απορία είναι προφανής: Ποιος σχεδιάζει και με τι κριτήρια; Η Λακωνία που κάθε χρόνο. πρωταγωνιστεί πληγείσα από τις πυρκαγιές, που έχει πληρώσει ακριβά όχι μόνο σε καμένες δασικές εκτάσεις και περιουσίες αλλά και με την ίδια την ανθρώπινη ζωή, είναι πάλι εκτός της ενίσχυσης με πυροσβεστικά μέσα και οχήματα.

Γιατί πάλι η Λακωνία είναι έξω από την μοιρασιά καινούργιων Πυροσβεστικών Όχημάτων; Ποιος ευθύνεται για αυτό;

Παρατηρείται το φαινόμενο, πολιτικές περιφέρειες στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπως Δυτική Ελλάδα, Μακεδονία, Αττική και άλλες, να παραλαµβάνουν Πυροσβεστικά Οχήματα μέσω ΄ΕΣΠΑ για δεύτερη φορά στα τελευταία δέκα χρόνια και να στέλνουν τα παλαιά- μεταχειρισμένα στον «φτωχό συγγενή» την Πελοπόννησο.

Πόσα χρόνια τελικά είμαστε πίσω;

Που ήσασταν κύριοι της πολιτικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, όταν οι άλλες  περιφέρειες συνέτασσαν μελέτες και διεκδικούσαν πυροσβεστικά οχήματα και υλικά πυρόσβεσης;

Η Πελοπόννησος είναι η Περιφέρεια με τα περισσότερα συμβάντα πυρκαγιάς, την μεγαλύτερη αναλογικά καμένη έκταση και με δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο. Είναι η μόνη περιφέρεια  που ακόμα δεν έχει παραλάβει ούτε ένα αυτοκίνητο από τα επιδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα ΕΣΠΑ όταν η υπόλοιπη Ελλάδα έχει διεκδικήσει και έχει υλοποιήσει τα συγκεκριμένα προγράμματα.

Θέλουμε και ζητάμε από το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο να μας ενισχύσει με όσο το δυνατό περισσότερα Πυροσβεστικά οχήματα ώστε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Λακωνίας κ. Τζανέτος Δαμηλάκος μιλώντας στο notospress.gr αναφέρεται όχι σε στρατηγικό σχεδιασμό αλλά σε πολιτικά λανθασμένες επιλογές.

«Ζητάμε το αυτονόητο, να μας επιτρέψουν να σεβαστούμε τον όρκο μας.

Να μας επιτρέψουν να υπερασπιστούμε την ζωή και την περιουσία των συμπολιτών μας. Να υπερασπιστούμε το φυσικό και δασικό μας πλούτο.

Με κατάλληλα υλικά και μέσα.

Με αυτοκίνητα που παρέχουν την απαιτούμενη ασφάλεια και ικανότητα. Χωρίς κίνδυνο της ζωής μας.

Χωρίς αλλεπάλληλες ζημιές στα οχήματα λόγω παλαιότητας

Χωρίς παράλογο κόστος για την πολιτεία για τη συντήρηση σε φθορές πυροσβεστικών οχημάτων 30 και 40 ετών.»

Καταλήγει δε ζητώντας από το Αρχηγείο να παραδώσει στη Λακωνία και την Πελοπόννησο τα καλοδιατηρημένα παλαιά οχήματα άλλων Περιφερειών που ήδη έχουν ενισχυθεί με καινούργια.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ