ΣΠΑΡΤΗ. «Ο Δήμος της Σπάρτης έχει χάσει πληθυσμό, έχει χάσει πόρους και έρχονται δύσκολες μέρες».
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης κ. Παναγιώτης Φλώρος συμμετέχοντας στην Ημερίδα για την προοπτική χρηματοδότησης των Συλλόγων Πολιτισμού και Αθλητισμού που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Σπάρτης περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στην Σπάρτη.
«Από 16.500 κατοίκους έχουν απομείνει 13.500» αναφέρει κι εξηγεί ότι έφυγαν από την Σπάρτη Φοιτητές της Νοσηλευτικής, Στρατιωτικοί και οπλίτες του ΚΕΕΜ και οικονομικοί μετανάστες. «Αντί αυτών εγκαταστάθηκαν μη παραγωγικοί πρόσφυγες…»
Τονίζει ότι η πρωτογενής παραγωγή φέτος θα χάσει περίπου 60 εκ. € ενώ και ο τουρισμός θα δεχθεί πλήγμα λόγω κορονοϊού!
«Έρχονται δύσκολες στιγμές και οι νέοι πρέπει να αναλάβουν δράση» λέει χαρακτηριστικά. «Η Σπάρτη έχει να επιδείξει πολιτισμό αλλά δεν έχει αποκτήσει ταυτότητα…»
Ο πρόεδρος του ΕΣΣ υπογραμμίζει ότι λόγω κακής υποδομής και ανάπτυξης του Νοσοκομείου η πόλη έχασε την Νοσηλευτική Σχολή και εξέφρασε τον φόβο ότι λόγω παντελούς έλλειψης αθλητικών υποδομών υπονομεύεται και το μέλλον στη Σπάρτη του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού.
Αναφερόμενος στον Εμπορικό Σύλλογο ανέφερε ότι με τόλμη ο φορέας μπήκε στην χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου προκειμένου να αμυνθεί στην εισβολή αλυσίδων.