ΣΠΑΡΤΗ. Ιώβια υπομονή και καρτερία δείχνουν οι δημότες της ευρύτερης περιοχής Νέου Κόσμου και Ψυχικού Σπάρτης σχετικά με την κατασκευή και λειτουργία του 6ου Δημοτικού Σχολείου, που θα λύσει δεκάδες ζητήματα της πόλης. Η διεκδίκηση τους έχει περάσει από 40 κύματα και δεν είναι λίγα τα κύματα που σήκωσε η κρατική απραξία και η αυτοδιοικητική νωχελικότητα…

Οι πολίτες της περιοχής επανέρχονται με επιστολή τους προς τον Δήμο Σπάρτης «εξηγώντας» ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκ των πραγμάτων και δεδομένων, πρέπει να είναι υπέρ της κατασκευής του Σχολείου.


ΠΡΟΣ : το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 26-2-2020

ΘΕΜΑ : Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 19-2-2020 για ανέγερση 6ου Δημοτικού Σχολείου-7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης

Α. Σας υποβάλλουμε απόσπασμα του Πρακτικού 23 της Συνεδρίασης της 02-12-2019 του ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ (Απόφαση 582) με θέμα : « Κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου για το έτος 2020» , από τον σχετικό πίνακα του οποίου αποδεικνύεται πως η Μελέτη του 6ου Δημοτικού Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης είναι ενταγμένη στο Τεχνικό Πρόγραμμα της περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2020 με εγκεκριμένο Προϋπολογισμό 469.362, 37 ευρώ από του Κ.Α.Π. .

Επομένως , η εκκρεμούσα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με την πρόταση που υποβάλλαμε και συζητήθηκε στη συνεδρίαση της 19-2-2020 για ανέγερση του 6ου Δημ. Σχολείου-7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης μέσω της σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης Δήμου – Περιφέρειας δεν μπορεί να είναι άλλη από την έγκριση της πρότασής μας , εφόσον οι οχτώ (8) ψήφοι της παράταξης του κ. Αργειτάκου ήταν υπέρ της πρότασής μας σε περίπτωση που υπήρχε χρηματοδότηση ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα ήταν υπέρ της πρότασης του κ. δημάρχου .

Συνεπώς οι 10 θετικές ψήφοι που έλαβε η πρότασή μας , αθροιζόμενες με τις 8 ψήφους του κ. Αργειτάκου δημιουργούν καθαρή πλειοψηφία 18 ψήφων έναντι 12 της πρότασης του κ. δημάρχου και η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να υλοποιήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και να προχωρήσει στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου με αντικείμενο : «Εκπόνηση Μελέτης και Ανέγερση του 6ου Δημ. Σχολείου-7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης» .

Β. Σχετικά με τη λύση του στεγαστικού προβλήματος των Νηπιαγωγείων , πέραν της λύσης που θα προκύψει από τη συστέγαση Νηπιαγωγείων με Δημοτικά Σχολεία της πόλης μετά τη λειτουργία του 6ου Σχολείου-7ου Νηπιαγωγείου , σας κοινοποιούμε σχεδιαγράμματα των οικοδομικών τετραγώνων ΟΤ Γ319 (περιοχή Καλογωνιάς) και ΟΤ Γ250 (περιοχή Χαρισίου) τα οποία είναι χαρακτηρισμένα από το σχέδιο πόλης το πρώτο ως χώρος Δημοτικού Σχολείου και το δεύτερο ως χώρος Νηπιαγωγείου και Παιδικής Χαράς . Τα ως άνω οικοδομικά τετράγωνα ΜΠΟΡΕΙ ο δήμος να τα αποκτήσει και να τα αξιοποιήσει για στέγαση Νηπιαγωγείων .

Σπάρτη 24-2-2020

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ