Γράφει ο Γιώργος .Π. Δημακόγιαννης*

Το έχουμε ξανατονίσει σε όλους …τους τόνους!

Μάνη & Λακωνία, Ελλάδα & Ορθοδοξία πάνω απ' Όλα και από Όλους, ΠΑΝΤΟΤΕ δε: Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος!

…Και τα πάντα με ...ονοματεπώνυμο!

Εκτός λοιπόν τού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ. Ιερωνύμου, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος κκ. Ιγνατίου, Αλεξανδρουπόλεως κκ. Ανθίμου, Ναυπακτίας κκ. Ιεροθέου… έρχεται, με την τοποθέτηση και προσέγγισή του επί του «μεταναστευτικού», να συνταχθεί στους -κατ' εμάς - ανίερους σχεδιασμούς και την παθητική μοιρολατρική στάση και ο δικός μας Μητροπολίτης Μάνης κκ. Χρυσόστομος Γ’!!!

Σε πρόσφατη συνέντευξή του(**) ο Σεβασμιώτατος ουσιαστικά κάλεσε όλους εμάς τους πτωχευμένους Έλληνες …να αγκαλιάσουμε και να διακονήσουμε τους ισλαμιστές λαθροπρόσφυγες, επειδή αυτό …ζητάει ο Χριστός στο Ευαγγέλιο!

Επί της θεολογικής ουσίας την απάντηση την έδωσε ο γνωστός ελληνόψυχος δημοσιογράφος Θεόδωρος Χατζηγώγος από την δημοφιλή στήλη του στην εφημ. Στόχος (20-2-2020): «στην εν λόγω «Παραβολή της Κρίσεως» (ΣΣ. που επικαλείται ο Μητροπολίτης μας), όπως αποκαλούν οι ορθόδοξοι καινοδιαθηκολόγοι το απόσπασμα του Κατά Ματθαίον, ο Χριστός λέει σαφώς ότι πρέπει να βοηθάμε ΜΟΝΟ τους ομοπίστους μας» και όχι βέβαια τους Ισλαμιστές απρόσκλητους λαθρομουσαφιραίους!

Σεβασμιώτατε!

Δεν περιμέναμε από Εσάς τέτοια προσέγγιση του εν λόγω θέματος που ΚΑΙΕΙ Όλους τους Έλληνες και προφανώς και το χριστεπώνυμο ποίμνιο της τοπικής μας Εκκλησίας, εμάς τους Μανιάτες!

Εδώ υπάρχει μια τρισένδοξη Ιστορία Αγώνων και Θυσιών!

Η ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΜΑΝΗ!

Με τον Σταυρό και το Καριοφίλι, με την Οβίδα και την Γραφίδα φτάσαμε ως εδώ οι Έλληνες και η Πρωτοπορία τους, σε ΟΛΑ τα δύσκολα της Ιστορίας, δλδ οι Μανιάτες, οι Λάκωνες…

«Έχετε Πίστη στο Θεό και σφαίρα στη θαλάμη», έλεγε ο αγράμματος - όχι αμόρφωτος - Παππούς μου!

Σεβασμιώτατε, επιτρέψτε μου!

Η Μάνη μας θέλει Θρησκευτικό Ηγέτη / Μητροπολίτη «Παπαφλέσσα», όχι υπηρέτη των σχεδιασμών της Νέας Τάξης και της Παγκοσμιοποίησης εις βάρος της Πατρίδας μας και της Ορθοδοξίας μας!

Η Μάνη μας θέλει Θρησκευτικό Ηγέτη / Μητροπολίτη «Παπαφλέσσα» κι όχι βολικό ή άβουλο αβανταδόρο τής κάθε αντεθνικής ξενόδουλης ελληνόφωνης κυβέρνησης, με τους προσκυνημένους –…με ή χωρίς γραβάτα!- κυβερνητικούς!

Η Μάνη μας θέλει Θρησκευτικό Ηγέτη / Μητροπολίτη «Παπαφλέσσα» που θα υπερασπίζεται ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΡΑΓΓΕΛΙΟ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ, την Ορθόδοξη Ταυτότητα και το Γένος των Ελλήνων, ες αεί «Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία»!

Που θα στέκει ΚΑΘΕΤΟΣ και ΛΑΥΡΟΣ στην προοπτική Ισλαμοποίησης της Αγίας Πατρίδος μας και του Ορθόδοξου Λαού της, γιατί ΑΥΤΟ συντελείται στις ημέρες μας: η πολιτική των ανοικτών συνόρων, η ασυδοσία των ΜΚΟ, η μη απέλαση των παρανόμων ισλαμιστών λαθροεισβολέων,…, δεν είναι Σεβασμιώτατε …θεομηνία (δεν είναι… «τι κακό μας βρήκε»), είναι ΕΠΙΛΟΓΕΣ ξενόδουλων και μασόνων, πατριδοκάπηλων σπιθαμιαίων αργυρώνητων ηγετίσκων που - κακή τη μοίρα!- κρατούν τις τύχες μας στα βρώμικα χέρια ή στα ανισόρροπα μυαλά τους…

...Εσείς έχετε κάποιον λόγο να τους αβαντάρετε;!!!

Στο τέλος τέλος Σεβασμιώτατε ΕΥΘΥΝΕΣ για το εν εξελίξει "αθόρυβο" ΕΓΚΛΗΜΑ εις βάρος τής Ελλάδας και των Ελλήνων προφανώς δεν έχουν μόνον ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και το παραδημοσιογραφικό συναπάντημά τους, αλλά και ΟΛΟΙ Όσοι έχετε / έχουμε - στην κοινωνία μας - διακριτούς ρόλους και Θέσεις Ευθύνης...

Ας πούμε ΟΛΟΙ μας λοιπόν – με το Λόγο και τις Πράξεις μας - ΤΙ τελικά θέλουμε: Ορθόδοξη Ελλάδα ή ...Ελλαδιστάν;!! Οι καιροί ου μενετοί!!

Μετά σεβασμού

* Εκδότης «Αδούλωτης Μάνης», Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ανατ. Μάνης

(**) Στην εφημερίδα «Ελευθερία» Μεσσηνίας της 15-16.2.2020, η επίμαχη ερώτηση στον Σεβασμιώτατο, από την δημοσιογράφο Νικολέττα Κολυβάρη: "Με συγκίνησε η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη με την οποία αγκάλιασε η Μητρόπολη τις καραβιές των μεταναστών. Οπως και η πρωτοβουλία να δημιουργήσετε τη “Γωνιά της αγάπης”. Εχει η φτώχεια και η δυστυχία των ανθρώπων χρώμα, θρησκεία ή εθνική ταυτότητα;", με την απάντηση τού Μητροπολίτη Μάνης: «Μα, αν ο Χριστός έζησε ως ξένος, βίωσε την προσφυγιά και είπε το «ἀγαπᾶτε ἀλλήλους» και τα φοβερά λόγια: «ἐπείνασα γὰρ καὶ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα καὶ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην καὶ συνηγάγετέ με, γυμνὸς καὶ περιεβάλετέ με, ἠσθένησα καὶ ἐπεσκέψασθέ με, ἐν φυλακῇ ἤμην καὶ ἤλθετε πρός με» (Ματθ. 15, 35-36) και ο μέγας Παύλος μάς έδωσε τον «Υμνο της αγάπης» στην πρώτη προς Κορινθίους επιστολής του, μπορούμε εμείς να μείνουμε αδιάφοροι και αδρανείς, νωθροί και ράθυμοι μπροστά στη δοκιμασία των συνανθρώπων μας, την φτώχεια, την πίκρα τους; Δεν θα ήμασταν χριστιανοί, μαθητές Εκείνου ο Οποίος… κλπ»!!