ΒΑΜΒΑΚΟΥ. Η Vamvakou Revival γιορτάζει για πρώτη φορά την Αποκριά και την Καθαρά Δευτέρα με ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα.

Φέτος, για πρώτη φορά δίνουμε το καρναβαλικό ραντεβού μας στη Βαμβακού! Ελάτε να περάσουμε όλοι μαζί ένα εορταστικό τριήμερο. Το Σάββατο θα προετοιμαστούμε για το καρναβάλι φτιάχνοντας τις δικές μας μοναδικές μάσκες, την Κυριακή της Αποκριάς θα χορέψουν σε disco καρναβαλικούς ρυθμούς και τα Κούλουμα καλωσορίζουμε τη Σαρακοστή με κέφι, χαρά και, φυσικά, με το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταε-τού. Όλα αυτά με φόντο το μαγευτικό ορεινό τοπίο του Πάρνωνα.

Όλες οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες υλοποιούνται από την ομάδα Vamvakou Revival και εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, που πραγματοποιείται με την ηθική και οικονομι-κή υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η τέχνη κατασκευής της μάσκας, Σάββατο 29/02, 13:00-18:00, Σχολείο Βαμβακούς
Προετοιμαζόμαστε για την Αποκριά με μια δημιουργική δραστηριότητα για τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με ένα έθιμο του χωριού. Παλιά στη Βαμβακού, οι κάτοικοι έφτιαχναν τις δικές τους μάσκες για να τις φορέσουν στον εορτασμό των Αποκριών. Έχοντας, λοιπόν, ως πρότυπο τη μάσκα της γιαγιάς, διακοσμούμε με πινέλα και ό,τι άλλο φανταστούμε, τις δικές μας μάσκες.
Είσοδος ελεύθερη

Disco Carnival Party, Κυριακή 01/03, 22:00, Βουρέικο
Το πιο δυνατό party της υπαίθρου είναι εδώ! Όλες οι μεγάλες μουσικές επιτυχίες από τα 80’s μέχρι και το σήμερα, ξέφρενες καταστάσεις, καρναβαλική διάθεση, μασκάρεμα, σερπαντίνες και φυσικά, χορός μέχρι πρωίας συνθέτουν μία μοναδική αποκριάτικη βραδιά στο Βουρέικο. Εσείς τι θα ντυθείτε;
Είσοδος: 8 ευρώ με ποτό

Χαρταετοί στη Βαμβακού, Καθαρά Δευτέρα 02/03, 10:30-13:30, Σχολείο Βαμβακούς
Κούλουμα, γιορτή, ύπαιθρος και πέταγμα χαρταετού πάνε μαζί! Κι αν δεν ξέρετε πως φτιάχνονται οι χαρταε-τοί, ελάτε να φτιάξουμε μαζί. Μία δημιουργική δραστηριότητα για παιδιά άνω των 6 ετών και τις οικογένειές τους που μας φέρνει σε επαφή με ένα παραδοσιακό ελληνικό έθιμο. Πολύχρωμοι χειροποίητοι χαρταετοί θα ανεμίσουν, φέτος, στον ουρανό του Πάρνωνα. Εμείς προσφέρουμε: ξύλινα πηχάκια, σπάγκο, χρωματιστό χαρτί γλασέ, πλαστικό ή ύφασμα, ψαλίδι, μολύβι και κόλλα. Εσείς φέρτε μαζί σας την πιο καλή σας διάθεση, τη φαντασία, το κέφι και τη χαρά.
Είσοδος ελεύθερη

Δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, Σάββατο 13:00-18:00, Κυριακή 11:00-17:00 & Καθαρά Δευτέρα 10:30-13:30, Σχολείο Βαμβακούς
Στο σχολείο της Βαμβακούς, μικροί και μεγάλοι μπορούν να παίξουν και να διασκεδάσουν δίχως όρια με επι-τραπέζια παιχνίδια, πολύχρωμα συναρμολογήσιμα τουβλάκια LEGO, ευφάνταστες κατασκευές και να παί-ξουν στο προαύλιο του σχολείου και το γήπεδο μπάσκετ.
Οι λάτρεις του διαβάσματος μπορούν να περιηγηθούν στον κόσμο της γνώσης μέσα από τις σελίδες των βιβλίων της ανοιχτής δανειστικής βιβλιοθήκης του σχολείου. Οι έφηβοι έχουν την ευκαιρία, κάθε Σάββατο 11:00-13:00 (κατόπιν κράτησης), να αναζητήσουν τη μελλοντική τους πορεία και σταδιοδρομία μέσα από μια σειρά εργαλείων καθοδήγησης και επαγγελματικού προσανατολισμού.
Δραστηριότητες βουνού, καθημερινά 10:00-16:00, μονοπάτια της Βαμβακούς
Καθημερινά περιμένουν τους λάτρεις της φύσης και της άθλησης, και όχι μόνο, οργανωμένες αθλητικές δρα-στηριότητες, όπως πεζοπορία στα μονοπάτια του χωριού, ποδηλασία με τα ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά πο-δήλατα με υποβοήθηση HAIBIKE, εξερευνήσεις και ξεναγήσεις στο χωριό και το βουνό του Πάρνωνα. Οι εναλλαγές του τοπίου και η απαράμιλλη φυσική ομορφιά του, τα ξωκλήσια και οι πηγές κρυμμένα στο δάσος θα σας ανταμείψουν!

Απολαυστικές στιγμές στο Εστιατόριο-καφέ Βουρέικο
Γευστικά διαλείμματα στο εστιατόριο-καφέ Βουρέικο συμπληρώνουν τις εξορμήσεις σας στο χωριό. Μπορείτε να απολαύσετε από παραδοσιακό πρωινό έως δείπνο, αλμυρές και γλυκές γαστρονομικές επιλογές, καφέ, ροφήματα ή ποτό.
Μέσα στη σάλα του λειτουργεί εκθετήριο παραδοσιακών προϊόντων, αρκετά από τα οποία χρησιμοποιούνται και στην παρασκευή των εδεσμάτων. Καρύδια, βότανα, αποξηραμένοι καρποί του δάσους και άλλα τοπικά προϊόντα είναι διαθέσιμα προς δοκιμή και αγορά.
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2731-0-27964.

#WeekendatVamvakou
#VamvakouRevival


Επικοινωνία
Ομάδα Vamvakou Revival
Βαμβακού, 230 67, Λακωνία
info@vamvakourevival.org
+30 27310 76233
www.vamvakourevival.org
Like us on Facebook @VamvakouRevival
Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg