Γράφει ο Θάνος Ορφανός

Αναμφίβολα η σημερινή κυβέρνηση έχει να διαχειριστεί πολλά σοβαρά και ακανθώδη ζητήματα για την καθημερινότητα των πολιτών. Με το να έχει τον τύπο μαζί της θα μπορέσει να τα επιλύσει; Ή στο τέλος η μάζα θα βγάλει οργή με το να την καταψηφίσει;
Η αλήθεια είναι πως τόσο η σημερινή, όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έχουν το μέτρο και κατά δεύτερον η φύση της ιδεολογίας τους είναι τέτοια, έτσι ώστε να μην μπαίνουν εκείνοι οι αποτελεσματικοί κανόνες και εκείνες οι ασφαλιστικές δικλίδες για την επίτευξή του.
Αλλά το μέγα αμάρτημα που επετεύχθη στα χρόνια της ευδαιμονίας, ήταν
η εξύψωση του λαού χωρίς την απαιτούμενη πολιτική διαπαιδαγώγηση. Και για του λόγου το αληθές, σήμερα κανείς δε θυμάται τα «φταίμε» του Γιώργου Παπανδρέου αλλά το «λεφτά υπάρχουν».

Σήμερα, την ώρα που η μαζοποίηση προκαλεί το ρατσισμό και την ξενοφοβία, που ο βάρβαρος καπιταλισμός παράγει τις κοινωνικές ανισότητες και αυτή η αστική δημοκρατία εκτρέφει το λαϊκισμό και την κομματική ιδιοτέλεια, αυτή την ώρα οι αληθινοί δημοκράτες οφείλουν να επαναστατήσουν για πρόοδο και προκοπή και για το λαό μας (για όλο το λαό) αλλά και για τον παγκόσμιο δημοκρατικό σοσιαλισμό.
Μπορούμε!

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr