MONEMBAΣΙΑ. Στα λιθόστρωτα καλντερίμια και στις πλατείες του Κάστρου της Μονεμβασίας θα ζωντανέψει την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, την 1η Μαρτίου 2020 και ώρα 15μμ μία πολυτάραχη ιστορία αγάπης από την περίοδο Ενετοκρατίας στον ιστορικό βράχο.

Η «MALVASIA: Μία βενετσιάνικη ιστορία αγάπης … μετά μουσικής!» είναι ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο που υλοποιείται με τη συμμετοχή των θεατρικών ομάδων "Ιασθε Θεατρω ", "Αιθεροβάμονες", "Συνεκφραση " και "Εθελοντών"

Τη σκηνοθεσία και καλλιτεχνική επιμέλεια υπογράφει ο σκηνοθέτης Κώστας Αυγέρης, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του φιλοδοξούν να ταξιδέψουν τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες στο πλούσιο παρελθόν της Καστροπολιτείας με όχημα ένα ξεχωριστό δρώμενο μετά μουσικής (αλλά και χορού και γεύσης), μιας άλλης εποχής!
Η δράση εντάσσεται στις εκδηλώσεις που διοργανώνει και φέτος η Ένωση Γυναικών «οι Μονεμβασιώτισσες» υπό την αιγίδα της Περιφερειας Πελοποννήσου , του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Μονεμβασίας και του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας (παραχώρηση κοστουμιών). Ιδιαίτερη μνεία οφείλεται στις κυρίες Χρυσάνθη Μανιατάκη, Παναγιώτα Αλειφέρη και Μαρία Χαραμή για την πολύτιμη, προσωπική συνδρομή τους.