ΛΑΚΩΝΙΑ. Σειρά ερωτήσεων στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού ελέγχου σχετικά με την Λακωνία έχει καταθέσει ο πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση» Κυριάκος Βελόπουλος. Οι ερωτήσεις αφορούν κυρίαρχα θέματα στον προβληματισμό της Λακωνικής κοινωνίας.

Συγκεκριμένα:

Ερώτηση με αριθμό πρωτοκ. 4243- 18/02/2020 προς Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα : «Εγκατάλειψη των μνημείων και του Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης»

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Αμύνης κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, Μετανάστευσης & Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη και Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σχετικά με την πιθανή εγκατάσταση λαθρομεταναστών σε στρατόπεδα στην Σπάρτη και το Γύθειο. Η ερώτηση εστιάζει στον αριθμό των λαθρομεταναστών που θα εγκατασταθούν στις συγκεκριμένες περιοχές, στο εάν τα στρατόπεδα αυτά είναι ανενεργά και στους τρόπους με τους οποίους η κυβέρνηση θα καθησυχάσει την τοπική κοινωνία.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη σχετικά με το ενδιαφέρον της κινεζικής αγοράς για τις εκτάσεις ελαιόδενδρων σε Αργολίδα και Λακωνία. Ο Υπουργός ερωτάται με ποια μέτρα σκοπεύει να στηρίξει τους Έλληνες παραγωγούς για να επιβιώσουν οικονομικά στην παγκόσμια αγορά, με ποια μέτρα σκοπεύει να στηρίξει την προώθηση του ελαιολάδου στην παγκόσμια αγορά και ποιες εναλλακτικές λύσεις εξετάζει η κυβέρνηση ώστε να μην περάσει η ελληνική αγροτική γη σε χέρια ξένων συμφερόντων.

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Εθνικής Αμύνης κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο σχετικά με την αξιοποίηση και επαναλειτουργία του αεροδρομίου Σπάρτης. Η ερώτηση εστιάζει στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αξιοποίηση του αεροδρομίου ώστε να αναπτυχθεί τουριστικά η γύρω περιοχή και στην ενδεχόμενη ύπαρξη σχεδίων της κυβέρνησης για μετατροπή του ανενεργού αεροδρομίου σε Hot Spot.

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη και Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο σχετικά με τα προβλήματα στην λειτουργία των εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού στο Γύθειο. Η ερώτηση εστιάζει στη διενέργεια ελέγχων στις εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού και στα μέτρα στα οποία προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Βελόπουλος επεξεργάζεται και προτάσεις με ονόματα που ενδέχεται να εμπλουτίσουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος στη Λακωνία.