«ΜΕΣΣΗΝΗ. Tρεις πρώην υπουργοί της Κυβέρνησης Σύριζα, οι κ.κ. Σπίρτζης, Αραχωβίτης και Χαρίτσης ήταν κεντρικοί ομιλητές στην κομματική εκδήλωση της Ν.Ε. Σύριζα Μεσσήνης.
Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Κλεοπάτρα» στελέχη και μέλη του Σύριζα συζήτησαν ενόψει του Συνεδρίου του κόμματος ασκώντας δριμύτατη κριτική στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Και οι τρείς υπουργοί κάλεσαν τόσο τα μέλη του Σύριζα όσο και πολίτες που δεν είναι ενταγμένοι και προέρχονται από την αριστερά να συσπειρωθούν, στη βάση αρχών και αξιών, προκειμένου να διαμορφώσουν το μέτωπο που θα «απαλλάξει την χώρα από την νεοφιλελεύθερη λαίλαπα…» όπως ανέφεραν.

Ο Σταύρος Αραχωβίτης αναφέρθηκε στην άκρατη επικοινωνιακή τακτική και καταφυγή της Κυβέρνησης της ΝΔ που Κυβερνά «χωρίς ουσία» όπως είπε χαρακτηριστικά. «Την ώρα που η οικονομία «κάθεται» η αγορά δεν δουλεύει και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις νιώθουν συνθήκες όπως πριν το 2014 κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από την επικοινωνία…» Όπως είπε «κανείς δεν χαίρεται γι αυτήν την κατάσταση αλλά είναι φανερό ότι ο Σύριζα θα αποτελέσει το μέτωπο ελπίδας για τον τόπο και την κοινωνία…»

Ο Χρήστος Σπίρτζης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η ήττα του Σύριζα στις εκλογές δεν ήταν στρατηγική ήττα αφού έχασε μόνον 3%. «Οι εκλογές αποκάλυψαν το μέτωπο δυνάμεων που ενώθηκαν γιατί δεν ήθελαν με τίποτα τον Τσίπρα Πρωθυπουργό της Ελλάδας». Παραδέχθηκε δε «εφαρμόσαμε πολιτικές που κάποιες επιβλήθηκαν και δεν συμφωνούσαμε και πληρώσαμε το κόστος». Κάλεσε αριστερές δυνάμεις μέσα στην κοινωνία σε συνεργασία με τον Σύριζα και υπογράμμισε ότι η ΝΔ ισχυρίζεται ότι «το μάρμαρο το πλήρωσαν οι τράπεζες» την στιγμή που οι θυσίες του ελληνικού λαού πηγαίνουν στο ταμείο στήριξης / διάσωσης των Τραπεζών «την ώρα μάλιστα πολλοί έλληνες χάνουν την πρώτη κατοικία τους».

Ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε με έμφαση στο «κράτος της δεξιάς» που επαναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τον παλαιοκομματισμό χειρίστου είδους που βιώνει η πολιτική στην Ελλάδα σήμερα. Κάνει λόγω για εξαπάτηση του ελληνικού λαού και τονίζει ότι με το Ασφαλιστικό η Κυβέρνηση της ΝΔ μειώνει την συνταξιοδοτική δαπάνη και ευνοεί μόνο τους μεγαλοσυνταξιούχους, ενώ δεν κάνει τίποτα για τον κατώτατο μισθό. Καταγγέλλει μια άκρατη συκοφαντία εις βάρος του έργου της Κυβέρνησης Σύριζα και κάνει λόγο και για θεσμική εκτροπή.

Το notospress.gr κατέγραψε τις ομιλίες των 3 πρώην υπουργών και θα τις προβάλει, εξ ολοκλήρου, δεδομένου ότι γίνονται αναφορές και σε θέματα που έχουν να κάνουν με την τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και τα έργα στην Πελοπόννησο. Οι ομιλίες θα προβληθούν τις επόμενες ημέρες και είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσουν απαντήσεις.