ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Με τη συμμετοχή 4 ειδικών επιστημόνων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21/2/20 στο αμφιθέατρο Φιλαρμονικής, ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Καλαμάτας για το 5G, με θέμα «Η Καλαμάτα απέναντι στις τεχνολογικές προκλήσεις».

Ομιλητές ήταν οι:

  • Χρήστος Ανδρεΐκος Digital Transformation & Innovation Director, Οργανισμός Found.ation.
  • Θοδωρής Σαμαράς καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Τμήμα Φυσικής, Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών, μέλος της επιστημονικής επιτροπής της Ε.Ε. (SCENIHR) αρμόδια για τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην υγεία.
  • Ευάγγελος Γεωργίου πυρηνικός γιατρός, ομότιμος καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
  • Ευθύμιος Καραμπέτσος προϊστάμενος γραφείου μη ιοντιζουσών ακτινοβολιών της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας.

Ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος, εκπρόσωποι της εταιρείας Wind και πολίτες της Καλαμάτας παρακολούθησαν με προσοχή τις εισηγήσεις των καθηγητών.

Όπως προέκυψε η Τεχνολογία και οι ρυθμοί εξέλιξης επιβάλουν σε μια πόλη σαν την Καλαμάτα να συντονιστεί, να προχωρήσει και να αξιοποιήσει τα τεχνολογικά δεδομένα χωρίς φοβίες, με κριτικής σκέψη και τεκμηριωμένη άποψη.

Το notospress.gr κατέγραψε την ενημέρωση την οποία και θα παρουσιάσει ολόκληρη προσεχώς.

Στην κάμερα του notospress.gr μίλησε ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Βασιλόπουλος.