ΣΠΑΡΤΗ. Tην Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης με πρώτο θέμα στην Ημερήσια Διάταξη την ανακήρυξη του ηθοποιού Gerald Battler σε επίτιμο δημότη Σπάρτης. Επίσης επίτιμοι δημότες ανακηρύσσονται οι Gianni Nunnari, Alan Siegel.

Το θέμα της Ημερήσιας Διάταξης αναφέρει:

1ο Περί ανακήρυξης σε επίτιμους δημότες Δήμου Σπάρτης τους Gerald Battler, Gianni Nunnari, Alan Siegel
Εισηγητής: κ. Μιχαήλ Βακαλόπουλος

Ο Gerald Battler είναι ο χολιγουντιανός αστέρας που είχε πρωταγωνιστήσει στην κινηματογραφική μεταφορά των “300” του Λεωνίδα, είναι επίσημος προσκεκλημένος του Δήμου Σπάρτης στο πλαίσιο των εορτασμών των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών. Ο Σκοτσέζος ηθοποιός, που εκστόμισε την θρυλική ατάκα “This is Sparta” στην ταινία οι «300» θα βρεθεί στην πρωτεύουσα της Λακωνίας στις 10 με 14 Μαρτίου 2020.
Μαζί του θα βρίσκεται και ο πρόεδρος της Hollywood Gang Productions, Gianni Nunnari, που είναι ένας από τους πλέον γνωστούς παραγωγούς της Μέκκας του Κινηματογράφου με ταινίες στο ενεργητικό του όπως: 300, Immortals, Μέγας Αλέξανδρος, From DuskTill Dawn, κ.ά. Και αυτός θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Σπάρτης καθώς και ο παραγωγός ταινιών Alan Siegel.

Να σημειωθεί ότι ο Gerald Battler κατά την παραμονή του στη Σπάρτη θα τρέξει από την Σπάρτη στον Μυστρά με την Ολυμπιακή φλόγα. Στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας θα συμμετέχει και ο ηθοποιός Μπίλι Ζέιν Billy Zane, με καταγωγή από τη Μάνη, που έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από την ταινία Τιτανικός.