ΣΠΑΡΤΗ. Ο Δήμος Σπάρτης και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος μεταμορφώνει τον Δήμο μας και την πόλη της Σπάρτης, με χρώματα, σερπαντίνες, δημιουργική έκφραση, φαντασία, εορταστική ατμόσφαιρα και πολύ κέφι, με το πλούσιο αποκριάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων που διοργανώνει, από το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020, με γιορτινές δράσεις και ελεύθερη είσοδο για όλες τις ηλικίες.
Οι φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις θα συνδυάσουν αρμονικά τις παραδόσεις με τις σύγχρονες ιδέες, ώστε να είναι ελκυστικές για μικρούς και μεγάλους, επισκέπτες του Δήμου μας αλλά και ντόπιους, και φυσικά με προτεραιότητα, όπως πάντα, στα παιδιά.
Σας καλούμε, λοιπόν, όλους και όλες να συμμετέχετε ενεργά στις εκδηλώσεις μας, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου

• 05:00 μ.μ. Μαγούλα - Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείου Μαγούλας
Παραδοσιακό γλέντι με άναμμα φωτιάς, κέφι, χορό, αερόστατα και μουσική.

• 5:30 μ.μ. Ξηροκάμπι - Κεντρική Πλατεία
Αναβίωση του εθίμου των Τσάμηδων «Κουδουναραίοι». Στην εκδήλωση θα συμμετέχει το μουσικό σύνολο κρουστών του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγιαννάκης» με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ξηροκαμπίου, της Αθλητικής Ένωσης Φάριδος, του Παιδαγωγικού Φιλότεχνου Ομίλου Φάριδος και την Τοπική Κοινότητα Ξηροκαμπίου


Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

• 11:30 π.μ. Σπάρτη - Κεντρική Πλατεία
Συναυλία με αποκριάτικη μουσική από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου
Σπάρτης

• 07:30 μ.μ. Σπάρτη - Κεντρική Πλατεία
Μουσική εκδήλωση με ζωντανή μουσική, άναμμα φωτιάς και δωρεάν κρασί


Σάββατο 29 Φεβρουαρίου

• 6:00 μ.μ. Καστόρι – Κέντρο
Αποκριάτικο γλέντι για παιδιά με κλόουν, πυροτεχνήματα, αερόστατα και τον γύρο του χωριού με τραγούδι και κλαρίνο.

• 8:30 μ.μ. Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σπάρτης «Ευάγγελος Φιλιππόπουλος»
Η Μικτή χορωδία Γυθείου υπό τη διεύθυνση της μουσικολόγου Ειρήνης Δαρμή και με τη συνοδεία του σολίστα Γιώργου Δαρμή θα παρουσιάσει τη μουσική επιθεώρηση με τίτλο «Πάντα πιο όμορφη είναι η μάσκα», σε κείμενα Αιμιλίας Φιλιππάκου - Χατζηχαραλάμπους. Μουσική επιμέλεια, διδασκαλία, σκηνοθεσία Ειρήνη Δαρμή.


Κυριακή 1 Μαρτίου

• 11:30 π.μ. Σπάρτη – Παρέλαση Καρναβαλιστών «Maskarata»
Η παρέλαση θα ξεκινήσει από το 2ο Δημοτικό Σχολείο και μέσω της οδού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, υπό τους ήχους μουσικής, θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης, όπου θα συνεχιστεί η γιορτή μας με κλόουν, μουσική, παιχνίδια, face painting, μπαλονο-κατασκευές. Στα τρία καλύτερα γκρουπ θα δοθούν βραβεία και χρηματικά έπαθλα 200 €, 150 € και 100 €.

• 4:30 μ.μ. Ξηροκάμπι - Κεντρική Πλατεία
Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα, βεγγαλικά, χορό και κεράσματα με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηροκαμπίου και του Συλλόγου Κυριών Ξηροκαμπίου «Η Αγία Τριάδα».

• 6:00 μ.μ. Παλαιοπαναγιά – προαύλιο χώρο του σχολείου
Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα, κατασκευή και περιφορά αρμάτων, κεράσματα και αερόστατα με την υποστήριξη του Συλλόγου Φιλοπρόοδων Νέων Παλαιοπαναγιάς «Ο Ταΰγετος».

• 6:00 μ.μ. Παρόρι - Κεντρική Πλατεία (Κέραμος)
Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα από dj, μασκαράδες, κεράσματα, αερόστατα και ιπτάμενα φανάρια με την υποστήριξη του Πολιτιστικού & Περιβαλλοντικού Συλλόγου «ΠΑΡΟΡΙ 2011» και της Τοπικής Κοινότητας Παρορίου.

• 7:00 μ.μ. Αράχωβα (Καρυές) - Κεντρική Πλατεία
Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα από dj, μαθήματα κατασκευής αερόστατων και χαρταετών για τα παιδιά, face painting για τα παιδιά, άναμμα φωτιάς & δωρεάν κεράσματα με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών.

• 6:00 μ.μ. Ζαγάνα – Κεντρική Πλατεία
Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα, κεράσματα και άναμμα φωτιάς με την υποστήριξη του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Ζαγάνας.

• 6:00 μ.μ. Πλατάνα – Κεντρική Πλατεία
Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα, κεράσματα και άναμμα φωτιάς με την υποστήριξη του Αθλητικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνας.


Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου

• 11:30 π.μ. Καστόρι – Κέντρο
Παραδοσιακή εκδήλωση "ΜΟΥΤΖΟΥΡΟΔΕΥΤΕΡΑ" με παρέλαση αρμάτων, μουσική, ξυλοπόδαρους, κλόουν, αερόστατα & κεράσματα, που διοργανώνει η Τοπική Κοινότητα Καστορείου με τους τοπικούς συλλογικούς φορείς.

• 11:00 π.μ. Αράχωβα (Καρυές) - Κεντρική Πλατεία
Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα από dj, άναμμα φωτιάς, αναβίωση του εθίμου του μουτζουρώματος & δωρεάν κεράσματα με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών.

• 11:00 π.μ. Αγία Ειρήνη (Βάρσοβα) - προαύλιο χώρο του πρώην Δημοτικού σχολείου
Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα, άναμμα φωτιάς και δωρεάν κεράσματα με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αγίας Ειρήνης (Βάρσοβας) «Οι Βρυσηίδες».

• 11:30 π.μ. Σπάρτη - Πάρκο Γουδέ
Πέταγμα χαρταετών και αερόστατων, παραδοσιακή μουσική & κεράσματα, εργαστήριο κατασκευής αερόστατου.

• 12:30 μ.μ. Μυστράς - Κεντρική Πλατεία
Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα, κλόουν για τα παιδιά, άναμμα φωτιάς & κεράσματα με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυστρά.

• 6:00 μ.μ. Ανώγεια - Κεντρική Πλατεία
Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα από dj, μασκαράδες, κεράσματα και άναμμα φωτιάς με την υποστήριξη της Τοπικής Κοινότητας Ανωγείων.