Yλικά
Για τη μπριζόλα

• 300 γρ. μπριζόλες μοσχαρίσιες, κόντρα Κακαλέτρης
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο Λακωνίας
• 1 κ.σ. βούτυρο
• 1 σκ. σκόρδο Τρίπολης
• θυμάρι Πάρνωνα
• δεντρολίβανο
• αλάτι Μάνης
• πιπέρι

Για την hollandaise
• 1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
• 2 κρόκους
• 1 κ.σ. νερό
• 1 κ.σ. μουστάρδα
• 100 γρ. βούτυρο
• αλάτι Μάνης
• πιπέρι
Για το σερβίρισμα
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο Λακωνίας
• θυμάρι Πάρνωνα
• Πατάτες τηγανητές

Παρασκευή

Για τη μπριζόλα

Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο στις μπριζόλες Κακαλέτρης, αλάτι, πιπέρι και τις μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι.
Όταν ψηθούν από τη μία πλευρά, τις γυρίζουμε από την άλλη και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, θυμάρι, δεντρολίβανο και το βούτυρο.
Μόλις λιώσει το βούτυρο και αρωματιστεί, περιχύνουμε τις μπριζόλες με ένα κουτάλι για 3-4 λεπτά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά.

Για την hollandaise

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ξίδι, το νερό, τη μουστάρδα και τους κρόκους των αυγών. Τοποθετούμε το μπολ σε μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί).
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπολ, το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1-1 ½ λεπτό στα 800 Watt για να λιώσει.
Ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα το μείγμα με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
Αφαιρούμε το μπολ από την κατσαρόλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μεταφέρουμε τη σως σε ένα μικρό μπολ.

Για το σερβίρισμα

Μεταφέρουμε τις μπριζόλες, τη σως και τις τηγανητές πατάτες σε ένα πιάτο και σερβίρουμε με ελαιόλαδο και θυμάρι.

Κακαλέτρης Ιωάννης. Όθωνος Αμαλίας Σπάρτη Τηλ. 27310 26769