ΛΑΚΩΝΙΑ. Στα πλαίσια του ρεπορτάζ για την ελιά και το ελαιόλαδο, που ήδη έχουμε παρουσιάσει, το notospress.gr βρέθηκε και στους Μολάους. Εκεί ενδιαφέρουσα ήταν η συνομιλία μας με τον γεωπόνο, εξ Ασωπού, Σπύρο Περδίκη.

Ο Σπ. Περδίκης αναφέρθηκε στην ανάγκη ένωσης των αγροτών και των μικρών συνεταιρισμών για να πετύχουν καθετοποίηση της παραγωγής και διάθεσης του ελαιόλαδου και της ελιάς. Τονίζει ότι έχουν να ανταγωνιστούν Ισπανία και Ιταλία που αναμειγνύουν χύμα ελληνικό ελαιόλαδο ποιότητας και βγαίνουν στις αγορές. «Είναι γνωστό ότι για να βγει στο ράφι ένα ελαιόλαδο ως extra παρθένο αρκεί να έχει μόνον το 30-40%. Συνεπώς η κουλτούρα των γεωργών που πλέον έχουν και πληροφόρηση και μόρφωση πρέπει να αλλάξει. Μόνον με την κατοχύρωση και την ένωση δυνάμεων θα προχωρήσουμε… Κάποτε μας έλεγαν για την ΚΑΠ και τα ΚΕΓΕ που τελικά λίγα προσέφεραν ή έμεινα στα χαρτιά». Κάνει λόγο για χαμένες επιδοτήσεις και ευκαιρίες αλλά και παίκτες της αγοράς του ελαιόλαδου...