ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Απο το ΜέΡΑ25 Μεσσηνίας ανακοινώθηκαν τα εξής:
«Ο ηγέτης του ΜέΡΑ25 κατέθεσε φάκελο στη Βουλή στον οποίο περιέχονται τα στικάκια με τις ηχογραφήσεις από τα Eurogroup του 2015.
Το μόνο που βρήκε να πει ο Πρόεδρος του Σώματος Κωνσταντίνος Τασούλας ήταν ότι:
«Ο κ. Βαρουφάκης… άφησε με τον χαρακτηρισμό «εμπιστευτικό» προς τον πρόεδρο της Βουλής, έναν φάκελο… την εκ μέρους του κρυφή μαγνητοφώνηση πρακτικών κορυφαίων συλλογικών οργάνων της ΕΕ…»
«Ήθελα να πω ότι όταν κάποιος αισθάνεται πως πρέπει να αναλάβει μια πρωτοβουλία, να ανακοινώνει κρυφές μαγνητοφωνήσεις που κάνει, πρέπει αυτή την πρωτοβουλία να την υλοποιεί με δική του ευθύνη…»
«Δεν αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου, ούτε τη Βουλή, ως αχθοφόρο ή βαστάζο των ευθυνών του κ. Βαρουφάκη, εν προκειμένω. Η Βουλή δεν πρόκειται να μετατραπεί σε αχθοφόρο της όποιας ευθύνης θέλει ο ίδιος να αναλάβει με την αποκάλυψη τέτοιων κρυφών μαγνητοφωνήσεων”.
Ο πρωθυπουργός στήριξε τον Πρόεδρο της Βουλής: «κ. Πρόεδρε σωστά ενεργήσατε».
Ακόμα όμως και αν υπήρχε νομικό κώλυμα για την αποκάλυψη τέτοιων συνομιλιών, θα έπρεπε ο Πρόεδρος της Βουλής του λαού, να βρει τρόπο για να ξεπεραστεί. Το ζήτημα αφορά συζήτηση που κατέληξε σε πολιτική που καταδυναστεύει τον ελληνικό λαό και όχι τα εσωτερικά επιχείρησης που αφορούν τα κέρδη και τους μετόχους της.
Όταν όμως δεν υπάρχει καν νομικό κώλυμα, κάτι που ο ηγέτης του ΜεΡΑ ξεκαθάρισε διαβάζοντας απόφαση του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία «οι ηχογραφήσεις είναι νόμιμες καθώς δεν ανάγονται στη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής, αλλά έγιναν στο πλαίσιο των καθηκόντων του», τότε όσα αναφέρθηκαν από τον Πρόεδρο, είναι απλές προφάσεις.
Έχει την ευθύνη ο Πρόεδρος της Βουλής και η ίδια η Βουλή, που στην πλειοψηφία της για τόσα κατηγόρησε τον Γιάνη Βαρουφάκη, να ανακοινώσει το περιεχόμενο των συνομιλιών για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.
Θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα έπρεπε να αναλάβουν πρωτοβουλία για δημοσιοποίηση της αλήθειας. Ότι δεν το κάνουν, με τα πιο πάνω προσχήματα ως δικαιολογία, μόνο εκτεθειμένους τους αφήνει.
Η στάση της ηγεσίας του Σύριζα είναι επίσης αναμενόμενη, αφού αν ισχύουν αυτά που ισχυρίζεται ο ηγέτης του ΜεΡΑ, μένουν σοβαρά εκτεθειμένοι.
Εκείνο που δεν ήταν αναμενόμενο ήταν η στάση του ΚΚΕ.
«Αν κάτι αποδεικνύει η αναζωπύρωση της συζήτησης για το 2015, είναι το πώς οι κυρίαρχοι κύκλοι, του συστήματος και της ΕΕ, αξιοποίησαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ψευδεπίγραφο ριζοσπαστισμό του για να συνεχίσουν την αντιλαϊκή πολιτική, που δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και για να σπείρουν στο λαό την απογοήτευση»( Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ).
Μέσα από την πιο πάνω γενικόλογη διατύπωση, αποφεύγει να πάρει θέση για το συγκεκριμένο, την ανάγκη δηλαδή για αποκάλυψη του περιεχομένου των μαγνητοφωνήσεων, και να στηρίξει τον ηγέτη του ΜεΡΑ που για χρόνια τώρα έχει στοχοποιηθεί με ένα ανελέητο τρόπο από τους διακηρυγμένους εχθρούς του ΚΚΕ.
Ότι το ΚΚΕ δεν κάνει τα πιο πάνω ελάχιστα, αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτήματα».