Υλικά

- 4 μερίδες χοιρινά παϊδάκια Τσικάκης – Γιαννόπουλος (περίπου 2,5-3 κιλά σύνολο)
- ελαιόλαδο Λακωνίας
- 4 κουταλιές μουστάρδα
- 2 κουταλάκια αλάτι Μάνης
- 1 κουταλάκι πιπέρι
- 4 κουταλάκια πάπρικα
- 1 κουταλάκι σκόνη σκόρδου Τρίπολης
- 1 κουταλάκι ρίγανη Ταϋγέτου
- σάλτσα μπάρμπεκιου


Παρασκευή

Το πρώτο βήμα είναι να ανακατέψουμε όλα τα μπαχαρικά μαζί σε ένα μπολ.

Σε κάθε ένα κομμάτι από τα παϊδάκια Τσικάκης – Γιαννόπουλος απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα αλείφουμε καλά.

Στη συνέχεια τα αλείφουμε με τη μουστάρδα και στο τέλος πασπαλίζουμε όλες τις πλευρές τους με το μείγμα των μπαχαρικών.

Για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα, αφήστε τα να μαριναριστούν για 30 λεπτά και μετά προχωρήστε με το ψήσιμο τους.

Ψήνουμε τα παϊδάκια σε μπάρμπεκιου ή στο grill του φούρνου, όπως ακριβώς ψήνουμε τις χοιρινές μπριζόλες. Ανάλογα με την ένταση τους, θα χρειαστούν 20-30 λεπτά συνολικά.

Tip: αν τα ψήσετε στο grill του φούρνου, να τοποθετήσετε την σχάρα σε μεσαίο ύψος και από κάτω της ένα ταψί με λίγο νερό για να διατηρηθούν ζουμερά τα παϊδάκια.

Στα τελευταία 5 λεπτά, πριν τα αφαιρέσουμε, αλείφουμε τα χοιρινά παϊδάκια με την σάλτσα μπάρμπεκιου και τα αφήνουμε να γλασαριστούν για λίγο χρόνο.

Τα σερβίρουμε αμέσως και τα απολαμβάνουμε με πατάτες ψητές, πουρέ ή σαλάτα.