ΠΕΙΡΑΙΑΣ. Την Κυριακή 16/2 και ώρα 13:00 πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος ετήσιος χορός της Ένωσης των Απανταχού Μανιατών για την κοπή της βασιλόπιτας στην Πέτρινη Αποθήκη στην Πύλη Ε2 στο Λιμάνι Πειραιά. Εκεί ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν ο μανιάτης συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος ο οποίος προφανώς σε μια αυθόρμητη έξαρση χόρεψε ζεϊμπέκικο υπό τους ήχους του έργου που έγραψε για την Τελετή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Κι όμως ο συνθέτης που θα δείτε στο video είναι 81 ετών!
Tιμώμενα πρόσωπα της εκδήλωσης ήταν ο Σταύρος Ξαρχάκος και ο διευθυντής του Κ.Υ. Αρεόπολης Ανάργυρος Μαριώλης, που αναδείχθηκε ιατρός της Ευρώπης.

Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του ανέφερε ότι το Μανιάτικο στοιχείο στον Πειραιά είναι έντονο, λέγοντας πως η Ένωση Απανταχού Μανιατών διατηρεί τις παραδόσεις και τα έθιμα της Μάνης. Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης τόνισε πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν ο Σταύρος Ξαρχάκος και ο γιατρός Ανάργυρος Μαριόλης, επισημαίνοντας πως είναι σημαντικό να βραβεύονται άνθρωποι με προσφορά. Τέλος, υπογράμμισε ότι ο Δήμος Πειραιά θα είναι πάντα κοντά στην Ένωση Απανταχού Μανιατών «Η ΜΑΝΗ».



Ο Πρόεδρος της Ένωσης Απανταχού Μανιατών «Η ΜΑΝΗ» και Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για την απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, να ανεγείρει δύο μνημεία της Μανιάτικης ανδρείας: του ανδριάντα του μεγάλου ήρωα και ηγέτη της Ελληνικής Επανάστασης Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη , καθώς και του μνημείου της Μανιάτισσας ηρωίδας μάνας.