ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Μεσσηνίας, διοργάνωσε εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου REX, στην Καλαμάτα.
Την εκδήλωση θα τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος, κ. Καββαθάς Γεώργιος, ο Γεν. Γραμματέας κ. Νικολόπουλος Αθανάσιος και το Μέλος της Κεντρικής Διοίκησης και π. Γεν. Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ κ. Κουράσης Γιώργος.
Επίσης το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης, οι πρόεδροι τον ΟΕΒΕ Αρκαδίας και Κορινθίας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσσηνίας, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, αντιδήμαρχοι της Καλαμάτας κ.α. ενώ στην έναρξη της εκδήλωσης παρέστη και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ και δήμαρχος Καλαμάτας κ. Βασιλόπουλος ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την προεδρία της Ομοσπονδίας και παραμένει απλό μέλος του Δ.Σ. εφόσον τα καθήκοντα του Δημάρχου δεν του αφήνουν περιθώρια. Υποδέχθηκε θερμά το Πρόεδρο και τα στελέχη της Συνομοσπονδίας τονίζοντας ότι πάντα υπάρχει καλή και στενή συνεργασία. Μιλώντας στην κάμερα του notospress.gr και της Τηλεόρασης Μεσόγειος ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι μέσα από προγράμματα και δράσεις του Δήμου θα ενισχυθούν οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες και οι έμποροι της πόλης.
Ο κ. Καββαθάς αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας (αγροτοδιατροφή, κατασκευές, τουρισμός, ορυκτός πλούτος, ναυτιλία, νέες τεχνολογίες) αλλά και στην ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων της χώρας υπογραμμίζοντας ότι το ΑΕΠ έχει μειωθεί κατά το 1/3 και με εκρηκτική διάθεση καταλόγισε ευθύνες σε όλους τους κυβερνώντες από το 1974 μέχρι σήμερα για την παρακμή και παρατεταμένη κρίση στην χώρα. Δεν αποδέχεται τον κοινωνικό αυτοματισμό και δεν καταλογίζει ευθύνες σε δημοσίους υπαλλήλους ή επιχειρηματίες ή επαγγελματίες κ.λ.π. Τονίζει δε ότι η ΓΣΕΒΕΕ ποτέ δεν «χαϊδεψε αυτιά» και ποτέ δεν «έσκυψε» το κεφάλι σε όσους «υποδούλωσαν» την χώρα και τον λαό της.

Το notospress.gr το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου θα παρουσιάσει ολόκληρη την εκδήλωση της ΟΕΒΕ Μεσσηνία και την ομιλία του προέδρου της Συνομοσπονδίας ΕΒΕΕ κ. Καββαθά, ο οποίος είναι σαφής και απόλυτος όταν περιγράφει την κατάσταση αλλά και όταν αποδίδει ευθύνες.