Ξενάγηση προσφύγων στο Μουσείο Ελιάς στη Σπάρτη

13-02-2020 11:29   

ΣΠΑΡΤΗ. Με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Σπάρτης και σε συνεργασία με το Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020,  επίσκεψη των οικογενειών των προσφύγων και των μεταναστών που ευρίσκονται στην πόλη μας, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού του Πολιτιστικού Ιδρύματος του

Ομίλου Πειραιώς.

Τα μέλη του Ινστιτούτου Σπάρτης και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συνόδευσαν με ασφάλεια τους ενήλικες και ανήλικους συμμετέχοντες από τον προσωρινό χώρο φιλοξενίας τους έως το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού. Το Πολιτιστικό Ίδρυμα του  Ομίλου Πειραιώς παρείχε δωρεάν είσοδο των προσφύγων και μεταναστών στο μουσείο, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στους χώρους και στα εκθέματα του μουσείου από τον αρχιτέκτονα κ. Γιώργο Γιαξόγλου. Μετά το πέρας της ξενάγησης, δόθηκε σε μορφή δώρου ανά οικογένεια ένα αναμνηστικό μπουκάλι με ελαιόλαδο, ευγενική χορηγία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας.

Η δράση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια της εξοικείωσης των προσφύγων και μεταναστών που ζουν στην Σπάρτη, με την πόλη μας και, συγκεκριμένα, με τη βασική παραγωγή της ευρύτερης περιοχής της Σπάρτης, την ελιά και το ελαιόλαδο.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου «με αυτό τον τρόπο προσπαθήσαμε να τους μεταφέρουμε την αξία που έχει το δέντρο της ελιάς στην ιστορία, στον πολιτισμό, στην οικονομία και, εν γένει, στην ιδιοσυγκρασία των Σπαρτιατών και των Λακώνων καθ’ όλη τη μακραίωνη παρουσία του στον λακωνικό χώρο. Πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τις προσωπικές τους εμπειρίες από την παραγωγή και τη χρήση της ελιάς στις χώρες προέλευσής τους, ενώ διαφάνηκε η εκτίμησή τους για την ποιότητα των προϊόντων μας».

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ