ΒΡΟΝΤΑΜΑΣ. Εκδήλωση προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιου έγινε στο Βρονταμά Λακωνίας την Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου με πρωτοβουλία της Πρόεδρου της Κοινότητας Βρονταμά κ. Ελένη Καρκά και την υποστήριξη του Συμβουλίου της Κοινότητας και του Δήμου Ευρώτα.
Έγινε η παρουσίαση του σπουδαίου έργου του Μητροπολίτη από την κεντρική ομιλήτρια κ. Παναγιώτα Σταπάκη. Φώτισε σημαντικές πτυχές της προσωπικότητας του Σεβασμιωτάτου, στάθηκε ιδιαίτερα στον πολυσχιδή ρόλο του στην πνευματική και κοινωνική ζωή της μητροπολιτικής περιοχής του, ενώ δανείστηκε λόγια δικά του για να περιγράψει τη μεγαλοσύνη του.
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας & Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, αφού ευχαρίστησε από καρδιάς τους εμπνευστές και διοργανωτές της εκδήλωσης, με την ταπεινότητα που τον διακρίνει ανέφερε: «Όλα αυτά που γίνονται υπό της σκέπη της Μητροπόλεως μας είναι έργα κοινής προσπάθειας κι είναι η αναπνοή μου. Επομένως η κινητήριος δύναμη ζωής για μένα. Η τιμητική αυτή διάκριση δεν αφορά εμένα αλλά την Εκκλησία και τον τόπο μας».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικής πλακέτας στον Μητροπολίτη από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, με τον οποίο τους συνδέει στενή και μακροχρόνια φιλική σχέση.
Παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Π Νίκας , ο βουλευτής Θ. Δαβάκης, ο βουλευτής Ν. Κρητικός, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θ. Βερούτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Ν. Τζινιέρης, ο Δήμαρχος Δ. Βέρδος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μ. Σταματάκος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ευρώτα, κληρικοί, εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος δημοτών.