ΣΠΑΡΤΗ. Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) γιορτάζει την Αποκριά και παρουσιάζει, τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου (ώρα 20:00), τη μουσικοαφηγηματική παράσταση «Πώς το τρίβουν το πιπέρι…», από την Ομάδα Θεάτρου «Μαλαματένια Λόγια», στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.
Η παράσταση, που απευθύνεται αυστηρά σε ενήλικο κοινό, βασίζεται στο γνωστό ομώνυμο παραδοσιακό τραγούδι σήμα κατατεθέν κάθε αποκριάτικου γλεντιού.

Η υπόθεση του έργου διαδραματίζεται στο Δουργούτι της Αθήνας, μετά τη μικρασιατική καταστροφή. Εκεί είχαν στήσει τα νοικοκυριά τους πολλοί Μικρασιάτες πρόσφυγες, αλλά και άλλοι εσωτερικοί μετανάστες από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Ένα βράδυ της Αποκριάς γείτονες μαζεύονται για «να κάνουν βεγγέρα» και αρχίζουν τα πιπεράτα ανέκδοτα και τις πικάντικες ιστορίες. Το γλέντι καλά κρατεί, μέχρι που μια μπόρα φέρνει ανακατέματα…

Σενάριο, καλλιτεχνική επιμέλεια και αφήγηση: Ανεζούλα Κατσιμπίρη, Βιολέτα Σολιδάκη
Μουσική: Κατερίνα Καραδήμα (λαούτο, μπαγλαμάς, τραγούδι), Νίκος Σαρηγιάννης (κιθάρα, τραγούδι), Χρήστος Φαναρίτης (κλαρίνο).
Διάρκεια: 90’

Η είσοδος στην παράσταση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27310 89315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Όθωνος-Αμαλίας 129, Σπάρτη 231 00
Τ: 27310 89315 | www.piop.gr