ΛΑΚΩΝΙΑ. Άγνωστο παραμένει αν τα δημοσιεύματα που αφορούν τον Λεωνίδα Γρηγοράκο στοχεύουν σε αυτόν ή απέναντι του. Το notospress.gr επικοινώνησε με τον Λάκωνα πολιτικό προκειμένου να ενημερώσει από πρώτο χέρι τους Λάκωνες και όχι μόνον. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ένα γεύμα Γρηγοράκου – Γερουλάνου μπορεί να εγκυμονεί νέο κόμμα.

Ο Λεωνίδας Γηργοράκος στην επαφή του notospress.gr ήταν «λακωνικός» αναφέροντας «Παραμένω στον χώρο. Με τον Παύλο (Γερουλάνο) είμαστε φίλοι και σύντροφοι, είμαστε της ίδιας άποψης που θέλει τον χώρο μας ενωμένο, χωρίς διαρροές δεξιά ή αριστερά… Δεν υπάρχει θέμα νέου κόμματος…»

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος στη σύντομη συνομιλία αφήνει να εννοηθεί ότι αν προχωρούσε σε κόμμα οι πρώτοι που θα το μάθαιναν από τα χείλη του θα ήταν οι Λάκωνες πολίτες.

Από τα δημοσιεύματα και τις αναπαραγωγές διαπιστώνει κανείς το εξής: το τι θα κάνει ο Λεωνίδας Γρηγοράκος έχει μεγάλη σημασία. Αυτονόητο αυτό αφού πλέον αποτελεί πολιτικό κεφάλαιο όχι μόνο στον χώρο του και τη Λακωνία αλλά γενικότερα.

Σε ότι αφορά τις δημόσιες εμφανίσεις του συχνά παρερμηνεύονται…Δεν είναι τυχαίο ότι στο «Αυγό του Κόκκορα», που εθεάθη με τον Παύλο Γερουλάνο, τον έχουμε εντοπίσει, πρόσφατα, με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Δημήτρη Κρεμαστινό, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και δεκάδες βουλευτές του κόμματος.

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος δεν έχει εκλεγεί βουλευτής Λακωνίας, δεδομένου ότι είχε απέναντί του συγκεκριμένες προσωπικές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επιλογές που υπονόμευσαν τόσο τον Λ. Γρηγοράκο όσο και την Φ. Πατριανάκου. Επιλογές προσώπων που αφενός δεν ανήκαν στον χώρο της ΝΔ και αφετέρου ξεκίνησαν τις διαδρομές τους με την αμέριστη βοήθεια και μεσολάβηση του Λεωνίδα Γρηγοράκου...

Ο Λ. Γρηγοράκος παραμένει απολύτως ενεργός στο χώρο. Όπως λέει «αν ήταν να φύγω θα είχα φύγει. Δεν περιμένω κάποιον να με πάρει από το χέρι… ή κάποιον να με δει σε ένα γεύμα… και να εικάζει…»

Είναι γνωστό ότι οι ιδεολογικοπολιτικές αρχές Γρηγοράκου ταυτίζονται απόλυτα με το μανιφέστο του ΠαΣοΚ. Μιλάει πάντα, ο Λάκωνας πολιτικός, για ένα Κόμμα που θα έχει σχέση με την κοινωνία, την ανανέωση, τον εκσυγχρονισμό, χωρίς τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τον συντηρητισμό της ΝΔ. Ένα κόμμα που θα εξασφαλίζει πόρους για Κοινωνικό κράτος, αξιοκρατία και εκσυγχρονισμό πραγματικό.

Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται να τον έχει απογοητεύσει αφού όπως λέει ο Λ. Γρηγοράκος εστιάζοντας στον τομέα του « μεταρρύθμιση και ανανέωση δεν κάνεις με στρατηγούς και αντιδημάρχους στη διοίκηση των Νοσοκομείων …»

Είναι γνωστό ότι Λεωνίδας Γρηγοράκος έχει μακρά πορεία, έντονα ενεργή και απόλυτα συνυφασμένη με το πολιτικό και κομματικό αποτύπωμα του Πα.Σο.Κ. / Κιν.Αλ.

Ασκεί κριτική στην Φώφη Γεννηματα. Όπως επίσης στον σημερινό Πρωθυπουργό. Κάποτε διαφωνεί, κάποτε διαγράφεται και κάποτε επιλέγει αν ήρθε η ώρα θα μιλήσει. Απ’ ότι φαίνεται δεν έχει έρθει η ώρα αυτή, στη νέα φάση της πολιτικής του διαδρομής.

Ένα είναι βέβαιον. Αν κάποιος θα ήθελε να υφάνει ένα νέο κομματικό φορέα στον χώρο ανάμεσα σε ΝΔ και ΠαΣοΚ θα είχε κάθε λόγο να θέλει από την αρχή μέσα στο υφάδι του τον Λεωνίδα Γηργοράκο.

Το notospress.gr αν και έχει στο ενεργητικό του έντονες αντιπαραθέσεις με τον Λάκωνα πολιτικό, όφειλε να ενημερώσει τους αναγνώστες για το αν εμπλέκεται στη δημιουργία νέου κόμματος.