ΣΠΑΡΤΗ. Παίζουν με τις λέξεις στο Νομικό Πρόσωπο Πρόνοιας του Δήμου Σπάρτης. Σε χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχαν πρωτόγνωρες εντάσεις πίσω από τις οποίες διαφαίνονται και παραταξιακές γραμμές.

Κατά την συνεδρίαση κι ενώ μέλος του ΔΣ ασκούσε τεκμηριωμένα έλεγχο στα οικονομικά στοιχεία, ενώπιον λογιστή, δέχθηκε λεκτική επίθεση και απειλή από δημοτικό σύμβουλο του Πέτρου Δούκα που συμμετείχε μάλιστα στη συνεδρίαση με παρότρυνση του Δημάρχου Σπάρτης και με άδεια της προέδρου του ΔΣ.
Όταν το μέλος του ΔΣ που ασκούσε τον έλεγχο αναφέρθηκε σε κενά που υπάρχουν τόσο στον Προϋπολογισμό (π.χ. κωδικός 7802) όσο και στα οικονομικά δεδομένα, απειλήθηκε από τον συγκεκριμένο Δημοτικό Σύμβουλο με τη φράση: «θα σε βάλω στον τάφο…». Μάλιστα ο ίδιος δημοτικός σύμβουλος χαρακτήρισε μέλη του ΔΣ «Ομόζυγους» (άτομα που φέρουν ίδια γονίδια για μία ιδιότητα και από τη μητέρα, και από τον πατέρα…) ενώ έκανε λόγο και για Δυσπραγία (έλλειψη χρηματικών πόρων, οικονομικής άνεσης, δυστυχία, κακοτυχία) που οφείλεται στα μέλη του ΔΣ.

Οι θιγόμενοι δεν θέλησαν να φτάσουν στα άκρα, ωστόσο εκφράζουν φόβους κι ενημερώνουν σχετικά για το νοσηρό κλίμα που επικρατεί στο Νομικό Πρόσωπο.

Σήμερα 5/2/20 συγκροτήθηκε σε Σώμα η προσωρινή διοίκηση του ΚΑΠΗ Σπάρτης. Το θέμα είναι ότι η Διοίκηση που αποτελείται από εθελοντές που θέλουν να προσφέρουν έργο δεν θα επιτρέψουν ούτε απειλές, ούτε παρεμβάσεις ούτε κλίμα εκφοβισμού στην άσκηση των καθηκόντων τους. Συνεπώς ο Δήμαρχος Σπάρτης θα πρέπει να σπεύσει να «φιμώσει» τους αξιωματούχους του που δημιουργούν εντάσεις όταν μάλιστα ασκείται έλεγχος στη Διοίκηση που είχαν ασκήσει.

Η προσωρινή διοίκηση του ΚΑΠΗ Σπάρτης είναι η εξής:

  • Πρόεδρος Καραγιαννάκος Χαράλαμπος
  • Αντιπρόεδρος Σοϊλής Παναγιώτης
  • Γ.γ. Δάνα Χρυσάνθη
  • Ταμίας Αποστολάκου Μαρία
  • Μέλος Κονταλώνη Φωτεινή

Η συγκρότηση του ΔΣ έγινε παρουσία της αρμόδιας αντιδημάρχου κ. Ζαχαράκη, της προέδρου του Ν.Π. κ. Παπανικολάου και του αντιπροέδρου κ. Ατσαβέ.

*ΚΑΠΗλεία… η ιδιοτελής εκμετάλλευση ευγενών πόθων