ΛΑΚΩΝΙΑ. Άλλη διάσταση λαμβάνει η υπόθεση του Φυσικού Αερίου και της εξαίρεσης της Σπάρτης που τελικά αποσαφηνίστηκε απο την αρμόδια αρχή. Ο βουλευτής του Σύριζα Στ. Αραχωβίτης επισημαίνει ότι η ΔΕΔΑ δοκίμασε τις αντιδράσεις απο την (εκ παραδρομής) εξαίρεση της Σπάρτης.
Δείτε τι αναφέρει ο βουλευτής:

«Μετά το σάλο που προκλήθηκε με την εξαίρεση του Νομού Λακωνίας από το πρόγραμμα επέκτασης των δικτύων φυσικού αερίου για την περίοδο 2020 - 2023, η Διοίκηση της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) αναγκάστηκε ν' αναδιπλωθεί και να γνωστοποιήσει ότι “εκ παραδρομής δεν περιελήφθη η Σπάρτη στον κατάλογο με τις πόλεις όπου θα αναπτυχθούν δίκτυα διανομής”.

Φαίνεται πως το αρμόδιο Υπουργείο αποφάσισε να ακολουθήσει την τακτική του “λαγού” “απελευθερώνοντάς τον”, προκειμένου να δει αντιδράσεις από την πλευρά της τοπικής κοινωνίας και των θεσμικών φορέων της Σπάρτης σε μια απόφαση εξαίρεσης της πόλης από τη διανομή φυσικού αερίου. Μόνο που δεν υπολόγισε ότι οι τακτικές αυτές τις περισσότερες φορές, ξαναφέρνουν το “λαγό” πίσω στο κλουβί του...»