Βαμβακού Λακωνίας: ένας τόπος που αναγεννάται, ένα σημείο συνάντησης για όλη την οικογένεια τα Σαββατοκύριακα. Το 2020 ξεκίνησε δυναμικά για τη Vamvakou Revival, με νέες συνεργασίες, εκδηλώ-σεις και πολιτιστικές ενότητες. Στο ίδιο μοτίβο, όμως, συνεχίζει και ο Φεβρουάριος με πλήθος εκδηλώσεων, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, σεμινάρια, ομιλίες, τεχνολογία, δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά και αθλητικές δραστηριότητες στη φύση.

Όλες οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες υλοποιούνται από την ομάδα Vamvakou Revival και εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, που πραγματοποιείται με την ηθική και οικονομι-κή υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Σεμινάριο στη Βαμβακού: η τέχνη της επικοινωνίας
Ο Φεβρουάριος ξεκίνησε με ένα σεμινάριο από τον Γιώργο Κεραμιδά για την τέχνη της επικοινωνίας. Την Κυριακή 02 Φεβρουαρίου, στο σχολείο της Βαμβακούς, μάθαμε και κατανοήσαμε τους μηχανισμούς της επικοινωνίας μέσα από μεθοδολογίες coaching και τεχνικές Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού.

Θεατρικές παραστάσεις στο σχολείο
Το θέατρο, σκιών και μη, έχει την τιμητική του αυτόν τον μήνα. Στις 8 Φεβρουαρίου, έρχεται στη Βαμβακού η θεατρική παράσταση Χρωματίζοντας το Μαύρο από τη θεατρική ομάδα «έαρ», σε σκηνοθεσία της Δήμη-τρας Μάγιου. Μία εβδομάδα αργότερα, ο Καραγκιόζης επισκέπτεται το σχολείο του χωριού. Ο καταξιωμέ-νος σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης Ηλίας Καρελλάς και η Δήμητρα Κώνστα αναζητούν μαζί με τα παιδιά, την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, μία πόλη χαμένη στον χρόνο, τη μυθική Καραγκιοζούπολη.

Αστροβραδιές στη Βαμβακού
Μία νέα συνεργασία ξεκινά! Η Vamvakou Revival και η καταξιωμένη αστροφυσικός, Αναστασία–Φιόρη Με-ταλληνού ενώνουν τις δυνάμεις τους, κάτω από τον μοναδικό -για αστροπαρατήρηση- ουρανό του Πάρνωνα. Αστροβραδιές με ομιλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και πολλές εκπλήξεις θα αποκαλυφθούν τους επόμενους μήνες. Η πρώτη αστροβραδιά θα λάβει χώρα την Κυριακή 09 Φεβρουαρίου. Οι μικροί επι-σκέπτες της Βαμβακούς θα φτιάξουν τους δικούς τους νεροπυραύλους, ενώ οι μεγάλοι θα παρακολουθή-σουν μια σπουδαία ομιλία για τους αστερισμούς του χειμερινού ουρανού.

Το σχολείο, αλλιώς..
Το σχολείο της Βαμβακούς και το V. Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) ανανεώνουν το πρόγραμμά τους προσφέροντας ιδιαίτερες στιγμές ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης, τεχνολογίας και πολιτισμού σε όλη την οικογένεια.

Το V.Lab είναι έτοιμο να προσφέρει, δωρεάν και τον Φεβρουάριο, μοναδικές και συναρπαστικές τεχνολογι-κές εμπειρίες στους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους επισκέπτες του χωριού. Μαθήματα εκπαιδευτικής ρο-μποτικής και μηχανικής με 3D σχεδίαση και εκτύπωση προσφέρονται το 1ο και 3ο Σαββατοκύριακο του μήνα. Αυτοτελή εργαστήρια για παιδιά με θέμα τις επιστήμες και μαθήματα εκμάθησης χρήσης ηλεκτρονικών υπο-λογιστών για μεγάλους θα λάβουν χώρα το 2ο και το 4ο Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, μαζί μας θα είναι το CTY Greece at Anatolia College, ένα κέντρο για χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά που δημιουργήθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Τα Σαββατοκύριακα στη Βαμβακού γίνονται δημιουργικά! Το σχολείο μετατρέπεται σε έναν παιδότοπο, έναν χώρο ψυχαγωγίας, αλλά και γνώσης για παιδιά. Παράλληλες δράσεις, θεματικές ημέρες για όλη την οικογένεια, εκπαιδευτικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες κάνουν τη Βαμβακού τον απόλυτο προορισμό.

Η Vamvakou Revival έχει προχωρήσει σε συντήρηση των παλαιών βιβλίων και χειρογράφων του σχολείου, με σκοπό να λειτουργήσει εκεί μία ανοιχτή δανειστική βιβλιοθήκη, προσβάσιμη σε όλους που να απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Η ανοιχτή δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου της Βαμβακούς ανοίγει τις πόρτες της τον Φεβρουάριο και σας περιμένει για μοναδικές αναγνωστικές εμπειρίες.

Αφουγκραζόμενοι την αγωνία των εφήβων για τη σωστή επιλογή επαγγέλματος και μελλοντικής σταδιοδρο-μίας, από αυτόν τον μήνα, δίνουμε πρόσβαση σε εφήβους, γονείς, αλλά και εκπαιδευτικούς σε εργαλεία κα-θοδήγησης των νέων για το μέλλον τους. Δοκιμασίες επαγγελματικού προσανατολισμού, συμβουλευτι-κή νέων και ομάδες ενδυνάμωσης εφήβων, γονέων και εκπαιδευτικών σας περιμένουν, κατόπιν ραντεβού, κάθε Σάββατο στο σχολείο του χωριού.

Φυσικά, οι δραστηριότητες και οι περιηγήσεις στο βουνό και τη φύση, οι ξεναγήσεις στο χωριό, αλλά και τα μικρά γευστικά διαλείμματα στο εστιατόριο-καφέ Βουρέικο συμπληρώνουν τις εξορμήσεις σας στο χωριό.

Στη Βαμβακού, καθημερινά, όλη η οικογένεια μπορεί να ζήσει ξέγνοιαστες στιγμές ψυχαγωγίας, πολιτισμού, αναψυχής, άθλησης και εκπαίδευσης. Τα Σαββατοκύριακα, όμως, κρύβουν κάτι ξεχωριστό για τον καθένα.

Σας περιμένουμε και πάλι κοντά μας!

Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του μήνα Ιανουαρίου στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.vamvakourevival.org/assets/Vamvakou_Brochure_2020_February_web-final.pdf

#WeekendatVamvakou
#VamvakouRevival
Επικοινωνία
Ομάδα Vamvakou Revival
Βαμβακού, 230 67, Λακωνία
info@vamvakourevival.org
+30 27310 76233
www.vamvakourevival.org
Like us on Facebook @VamvakouRevival
Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg