ΣΠΑΡΤΗ. Λαός, κλήρος και αρχές πλαισίωσαν την, πρωτοφανή σε αποδοχή, φιλανθρωπική εκδήλωση της Ενορίας Αγίου Νικολάου Καλογωνιάς Σπάρτης. Δύο κατάμεστες αίθουσες του κέντρου Leonidas Palace, δεκάδες εθελοντές, άρτιος συντονισμός και ένα ηχηρό μήνυμα ότι η Εορτή της Μητέρας για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς είναι η ημέρα – γιορτή της Υπαπαντής του Κυρίου. Δεσποτική και Θεομητορική εορτή που αποτέλεσε το έναυσμα για αναστοχασμό και προβληματισμό αλλά και για φιλανθρωπικό έργο.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς και για ενίσχυση του έργου του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας.

Ο εφημέριος πατέρας Γέωργιος Σκοπαράτζος υποδέχθηκε στον χώρο προσωπικά πάνω από 550 πολίτες και εξήγησε τόσο το σκεπτικό της εκδήλωσης όσο και τις προοπτικές που η επιτυχία της ανοίγει. Ήταν η πρώτη εκδήλωση της Ενορίας που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις σε όλα τα επίπεδα. Κεντρικός ομιλητής με θέμα την «Μητέρα» ήταν ο εκπαιδευτικός – συγγραφέας κ. Βασίλειος Βλαχάκος.

Εκπρόσωποι αρχών κάθε βαθμίδας έδωσαν το παρόν ενώ μαθήτριες του Κατηχητικού της Ενορίας απήγγειλαν επίκαιρα ποιήματα. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο εκπροσώπησε ο πατέρας Κων/νος Ορφανάκος.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευθούν γλυκίσματα και εδέσματα, να τύχουν πολλών δώρων, προσφορές χορηγών στους οποίος έγινε ειδική αναφορά αλλά και να ακούσουν καλές μουσικές επιλογές.