ΛΑΚΩΝΙΑ. Αντίδραση του βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη στα δημοσιεύματα περί εξαίρεσης της Λακωνίας από τους σχεδιασμούς για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε 39 πόλεις ανά την επικράτεια.

Ο κ. Δαβάκης κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό κ. Χατζηδάκη, με την οποία ζητεί να πληροφορηθεί τους λόγους για τους οποίους η Λακωνία δεν συμπεριλαμβάνεται στους μέχρι σήμερα σχεδιασμούς της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου, καθώς και τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει το υπουργείο Ενέργειας για να φτάσει το φυσικό αέριο στους πολίτες και τις επιχειρήσεις της Λακωνίας.

Ακολουθεί το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του κ. Δαβάκη:

Επίκαιρη Ερώτηση

Προς: Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Θέμα: Σύνδεση Νομού Λακωνίας στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) προγραμματίζει την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε 39 πόλεις της επικράτειας, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Από τη δημοσιευμένη λίστα των πόλεων εξαιρείται πλήρως η Λακωνία.

Με δεδομένη τη συμβολή που μπορεί να έχει το φυσικό αέριο στη μείωση του κόστους ζωής των πολιτών και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων της Λακωνίας, εγείρονται επείγοντα ερωτήματα σχετικά με την εξαίρεση του Νομού από το σχεδιασμό της ΔΕΔΑ.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Για ποιους λόγους έχει εξαιρεθεί η Λακωνία από τη συγκεκριμένη επένδυση επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου;
Ποιες ενέργειες προτίθεται να κάνει, ώστε να προχωρήσει τάχιστα η επέκταση του φυσικού αερίου και στη Λακωνία;»