ΛΑΚΩΝΙΑ. H Λακωνία προσδοκούσε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να δώσει οριστική λύση σε προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία. Ωστόσο τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης δεν φαίνεται να αλλάζει τίποτα. Οι Λάκωνες απογοητεύονται. Όλες οι προεκλογικές επισημάνσεις των ίδιων των υποψήφιων της ΝΔ στη Λακωνία δεν έχουν καλυφθεί στο παραμικρό.

Δείτε πόσο επίκαιρες είναι: «Προβλήματα σε επίπεδο υποδοµών. To οδικό δίκτυο του νοµού, που είναι σε κακή κατάσταση. Ελλείψεις σε τοµείς όπως η αγροτική οικονοµία και ο τουρισµός.
Προβλήµατα στην Υγεία, µε τα υποβαθµισµένα κέντρα υγείας και τις τεράστιες ελλείψεις στα δύο νοσοκοµεία του νοµού και σε υλικοτεχνική υποδοµή και σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, µε αποτέλεσµα οι κάτοικοι να αναγκάζονται να πηγαίνουν σε διπλανούς νοµούς.
Εγκατάλειψη του γεωργοκτηνοτροφικού τοµέα στην τύχη του, µε την ανυπαρξία στην ουσία αγροτικής πολιτικής.
Έλλειψη οικονοµικών κινήτρων στήριξης για επενδύσεις στα εξαιρετικής διατροφικής αξίας αγροτικά προϊόντα της λακωνικής γης.
Βιολογική γεωργία, που ουδέποτε στηρίχθηκε. Ανεπαρκείς κτηνοτροφικές υποδοµές.
Ανύπαρκτα έργα υποδοµής γενικότερα στον αγροτικό τοµέα, λ.χ. στην άρδευση, στις νέες τεχνολογίες, στην ενέργεια κ.α..
Αδιαφορία για την προβολή του τόπου µας και την ανάπτυξη του τουρισµού.
Τα προβλήµατα είναι πολλά και χρειάζονται σχέδιο για να λυθούν».

Όλα αυτά τα είχε επισημάνει ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Λακωνία Γιάννης Κουλιζάκος. Η Κυβέρνηση άλλαξε αλλά τίποτα δεν άλλαξε για τους Λάκωνες. Έτσι επίκαιρη είναι και η διαπίστωσή του Γιάννη Κουλιζάκου για τα αισθήματα των Λακώνων.

Έλεγε προεκλογικά ο Γυθειάτης πολιτικός: «Σας έχουν πει τι είναι αυτό που ενοχλεί τους Λάκωνες περισσότερο στην πολιτική; Το ίδιο πράγµα που ενοχλεί κι εµένα: η παραπλάνηση, το ψέµα και η υπερβολή.
Εµένα µε ενδιαφέρει να έχω έντιµη σχέση µε τους πολίτες. Κατανοώ ότι τα προβλήµατα είναι πολλά και οι ανάγκες µεγάλες.
Σε όλη την πολιτική µου διαδροµή αγωνίζοµαι για το καλό του πολίτη και της πατρίδος µου. Οταν ακούω τους συµπολίτες µου να µου εξοµολογούνται τις πολύ δύσκολες καταστάσεις των νοικοκυριών τους και νιώθω την ανάσα του πολίτη που πονά, θεωρώ ότι δεν µπορώ να αδιαφορήσω…»

Σήμερα ο Γιάννης Κουλιζάκος δεν θα πρέπει να αισθάνεται άνετα με όσα βιώνουν οι συμπολίτες του. Καμία αλλαγή στη Λακωνία, αντίθετα η αγροτική παραγωγή είναι απροστάτευτη στο παζάρι της αγοράς και τα εισοδήματα των Λακώνων στα τάρταρα.

Απ’ όσα διαφαίνονται ο Γιάννης Κουλιζάκος θα είναι και πάλι υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Λακωνία. Μάλιστα φέρεται να έχει σημαντικούς υποστηρικτές που ξέρουν «να παίζουν μπάλα» λένε παρατηρητές. Ωστόσο κατερχόμενος στον Νομό θα πρέπει να απαντήσει αν κάτι από αυτά που υπογράμμιζε ως ελλείψεις και προβλήματα έχει διορθωθεί από την «ισχυρή» Κυβέρνηση Μητσοτάκη.