ΕΛΛΑΔΑ. Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το υπουργείο Τουρισμού την ανάπτυξη και αναβάθμιση των μαρίνων της χώρας. Στην παρέμβαση του ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης, σε εκδήλωση της Ένωσης Μαρίνων Ελλάδας, επεσήμανε πως μετά την αναβάθμιση της μαρίνας Χίου, προχωράει ο εκσυγχρονισμός και σε άλλες μαρίνες, όπως στον Άλιμο και την ίδια στιγμή το υπουργείο στοχεύει να ξεπεραστούν τα εμπόδια και σε άλλες μαρίνες, όπως στο Αργοστόλι.

Ο θαλάσσιος τουρισμός είναι πολύ σημαντικός, γιατί συνάδει με τους στρατηγικούς στόχους του υπουργείου Τουρισμού, ανάφερε ο υπουργός και ταυτόχρονα εστίασε στο yachting, το cruising και τις μαρίνες, ως τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης του.

Το υπουργείο Τουρισμού, από την πρώτη στιγμή, όπως εξήγησε ο κ. Θεοχάρης, στοχεύει σε έναν ποιοτικότερο τουρισμό, όπως είναι και ο θαλάσσιος αλλά και να επικεντρωθεί σε αυξημένα έσοδα, κάτι που επίσης προσφέρει ο θαλάσσιος τουρισμός.

Μάλιστα προσδοκά σε έναν τουρισμό φιλικό προς το περιβάλλον και ο θαλάσσιος τουρισμός ανήκει σε αυτήν την κατηγορία και στη συγκεκριμένη περίπτωση σε αυτό βοηθάει και η εξέλιξη της τεχνολογίας."Η χώρα μας είναι μια χώρα μπλε, της θάλασσας και του νερού και θέλουμε να την κρατήσουμε καθαρή", είπε ο υπουργός.

Αναλύοντας το σκέλος της διαφοροποίησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε ότι παρά το γεγονός ότι ο τουρισμός αυτός είναι συνυφασμένος με το καλοκαίρι, υπάρχουν οι δυνατότητες αξιοποίησής του και για μεγαλύτερη χρονική περίοδο και εξήγησε: Για παράδειγμα αν κάποιος έχει το σκάφος του δεμένο σε μια μαρίνα, αυτό θα δημιουργήσει και μεγαλύτερο «δέσιμο» με τον τόπο το συγκεκριμένο.

Aκόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν ανάμεσα στις μαρίνες που θα αναβαθμιστούν είναι και η μαρίνα της Μονεμβάσιας. Ενός μοναδικού προορισμού στην Ελλάδα, που βρίσκεται σε κομβικό σημείο των θαλάσσιων διαδρομών.