Υλικά Συνταγής

250 γραμ. αλεύρι για ψωμί
1 φακελάκι μαγιά
2 πρέζες αλάτι Μάνης
2 κ.σ. ελαιόλαδο Λακωνίας
180 γραμ. νερό χλιαρό
1 κ.σ γλυκάνισο
2 κ.σ λιναρόσπορο
Σουσάμι

Για τη γέμιση

4 κ.σ πέστο
2 πιπεριές ψητές Φλωρίνης
100 γραμ. φέτα Λαβιογαλ σε τρίμματα


Παρασκευή

Για το γεμιστό ψωμί με πέστο, φέτα Λαβιογάλ και πιπεριά Φλωρίνης, βάζουμε πρώτα σε ένα μπολ το νερό, τη μαγιά, το γλυκάνισο και το λιναρόσπορο και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τα προσθέτουμε. Προσθέτουμε και το λάδι. Με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε τα υλικά. Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να μαζευτεί σε μπάλα και να μην κολλάει στα χέρια.

Τη βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένη και να διπλασιαστεί, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 1,5 ώρα ή σε ζεστό σημείο για 45΄.

Σε αλευρωμένο πάγκο βγάζουμε τη ζύμη και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο πάχους 1 εκ, σε παραλληλόγραμμο σχήμα. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με σάλτσα πέστο, βάζουμε τις ψιλοκομμένες και στραγγισμένες ψητές πιπεριές και πασπαλίζουμε με τα τρίμματα φέτας Λαβιογαλ.

Αρχίζοντας από την μακριά πλευρά, τυλίγουμε σε μακρύ ρολό. Το μεταφέρουμε σε αλευρωμένο ή στρωμένο με λαδόκολλα ταψί.

Αλείφουμε με νερό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Με κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε φέτες πάχους 3 εκ., χωρίς να κόψουμε μέχρι κάτω το ρολό. Δηλαδή στην κάτω μεριά του να μένει ενωμένη η ζύμη και να συγκρατούνται οι κομμένες φέτες. Τις στρίβουμε εναλλάξ σε αντίθετη κατεύθυνση, μία προς τα δεξιά και μία προς τα αριστερά.

Αφήνουμε σε χλιαρό φούρνο για 30΄να φουσκώσει.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180-200 °C για περίπου 30΄.

Αυτό το ψωμί, μπορείτε να το φτιάξετε και με έτοιμη ζύμη πίτσας.