ΑΘΗΝΑ. Λίγο πριν μας αποχαιρετήσει ο Ιανουάριος, ετοιμάζονται μαγειρέματα του βουνού, κατευθεία από τον Ταΰγετο στο Κουκάκι.

Η Ομάδα Γαστρονομίας «Μπαλκόνι του Ταΰγετου» ετοιμάζει κάτι πολύ ξεχωριστό, ένα «Δείπνο εν Αθήναις» που θα μας πάει ένα γαστρονομικό ταξίδι στον Ταΰγετο, μέσω Seawolf Athens στο Κουκάκι.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 30/1 στις 20.30, στο Seawolf θα μας περιμένει ένα πολύ ιδιαίτερο γεύμα με μαγειρέματα του Ταϋγέτου, από το Γεωργίτσι Λακωνίας, βασισμένα στην παράδοση και στα τοπικά προϊόντα, με οικοδέσποινα την Κική Παύλου, η οποία με τη δημιουργική της διάθεση συνέθεσε ένα μενού πλαισιωμένο από τις οινικές δημιουργίες του Οινοποιείου Νικολού, για τις οποίες θα μιλήσει ο ίδιος ο Οινοπαραγωγός.

Στο πλαίσιο αυτής της γαστρονομικής βραδιάς, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε κατευθείαν από το δάσος το καλωσόρισμα, τη Βελουτέ σούπα άγριων μανιταριών, για να συνεχίσετε με σαλάτα με πράσινα φρέσκα λαχανικά, ξηρούς καρπούς, τρίμμα παξιμαδιού από χαρούπι, και μπαλσαμικό μύρτιλο (της «Σοφίας της Φύσης» από τη Νεμέα) και στη συνέχεια να απολαύσετε το must πιάτο σολομό ταρτάρ του καλλιεργητή πέστροφας Γιάννη Γεροντίδη από το Καστόρι με σάλτσα πορτοκαλιού και τσάι Ταϋγέτου. Από το γεύμα δεν θα λείπει φυσικά και η τοπική ποικιλία τυριών της οικογένειας Μπαζιωτάκη από την Τρίπολη (12μηνη γραβιέρα, κατσικίσιο τυρί, φέτα βουτυράτη που παντρεύονται αρμονικά με το Botanic Νικολού-αφρώδης οίνος από Σαββατιανό). Κλασικοί αλλά ιδιαίτεροι έρχονται στη συνέχεια οι λαχανοντολμάδες με άγρια μανιτάρια και το ατόφια βουνίσιο σύγκλινο με βασιλομανίταρα, που δένουν τέλεια με το Savatiano Yellow Νικολού. Για το τέλος σας περιμένει το «λουκούμι» του βουνού, το καπνιστό φιλέτο αρνιού με σάλτσα φέτας και μαρμελάδα ντομάτας, ενώ για επιδόρπιο, το σοκολατένιο ταρτάκι με λιωμένη σοκολάτα και τρίμμα φλούδας πορτοκαλιού θα συνοδεύσει έξοχα το Merlot Νικολού.

Το κόστος του μενού είναι 35 ευρώ το άτομο και τα πιάτα σερβίρονται στη μέση (ανά 4 άτομα) για να μπορούν να μοιράζονται την εμπειρία οι συνδαιτυμόνες και να έχουν σφαιρική άποψη της γεύσης του χώρου εστίασης. Και το καλύτερο; Στο κλείσιμο της βραδιάς, δυο συμμετέχοντες θα κερδίσουν από μία φιάλη κρασιού του παραγωγού.