ΣΠΑΡΤΗ. Oι Σπαρτιάτες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με έναν καθηγητή Φιλοσοφίας, συγγραφέα και διανοούμενο. Τον Στέφανο Ροζάνη.

Ο καθηγητής θα δώσει σειρά διαλέξεων γύρω από θέματα σύγχρονου κοινωνικού προβληματισμού. Η πρώτη διάλεξη θα έχει τίτλο «Ο αλλοτριωμένος άνθρωπος στη σύγχρονη εποχή» το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου ώρα 19:00 στην αίθουσα της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης. Είναι προσκεκλημένος μιας δράκας σκεπτόμενων και ανήσυχων Σπαρτιατών.

Ο Στέφανος Ροζάνης σπούδασε Μαθηματικά και Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά και Φιλοσοφία στο Καθολικό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας. Αργότερα, δίδαξε Φιλοσοφία σε διάφορες πόλεις του εξωτερικού, όπως το Βερολίνο και η Βηρυτός, στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου καθώς και στο Πανεπιστήμιο της Νέας Σορβόνης. Επιπλέον, για δέκα χρόνια δίδασκε στο τμήμα Μέσων Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και έχει συγγράψει δεκάδες βιβλία. Τα πρώτα χρόνια της ενασχόλησής του με τον χώρο της Φιλοσοφίας καταπιάστηκε με τις «θεωρίες του χρόνου», επηρεασμένος από τις εξομολογήσεις του Αγίου Αυγουστίνου. Ήταν αυτός που είπε το μνημειώδες: «Όταν με ρωτήσετε τι είναι χρόνος, δεν ξέρω. Αν όμως δεν με ρωτήσετε, γνωρίζω πάρα πολύ καλά». Σ' αυτό το απόφθεγμα στηρίχτηκε η διδακτορική του διατριβή. Έχει διδάξει Μεσαιωνική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο των Ξένων στην Περούτζια.