ΑΘΗΝΑ. Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσιανων Λακεδαίμονος, ξεναγήθηκε στους χώρους της Βουλής των Ελλήνων, από την αρμόδια ξεναγό της Βουλής, τη στιγμή που το κέντρο της Αθήνας ήταν κλειστό λόγω διαδήλωσης.

Στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής, η αρμόδια ξεναγός, ενημέρωσε τους Γεωργιτσιανους, για την ιστορία της Βουλής, καθώς και για τις αρμοδιότητες του σώματος.

Η Βουλή είναι ο κορυφαίος δημοκρατικός θεσμός, μέσω του οποίου αντιπροσωπεύεται ο λαός, δια των βουλευτών. Η Βουλή αποφασίζει, νομοθετεί και ελέγχει την κυβέρνηση. Η νομοθετική λειτουργία, αποτελεί τον πυρήνα του κοινοβουλευτικού έργου. Στο τέλος, η αντιπροσωπεία του Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσιανων Λακεδαίμονος, ξεναγήθηκε στην αίθουσα Ελευθέριος Βενιζέλος της Βουλής, όπου λαμβάνει χώρα η έκθεση "Ρήγας και επανάσταση".

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 220 χρόνων από τον θάνατο του Ρήγα Βελεστινλή και αποτελεί προοίμιο των εκδηλώσεων με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Το κτίριο της Βουλής, είναι ένα νεοκλασικό τριόροφο οικοδόμημα, που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Γκερτνερ και ολοκληρώθηκε το 1843, για να φιλοξενήσει την τότε βασιλική οικογένεια.