Το Λακωνικό ελαιόλαδο πρέπει να τυποποιηθεί πρότυπα!

ΣΠΑΡΤΗ. Μια συνέντευξη, διάρκειας 15’, που θα συζητηθεί! Με αφορμή το Forum που διοργανώνει ο Δήμος Σπάρτης το Σάββατο με θέμα «Κοιτώντας Μπροστά: Μπορούμε να ξεπεράσουμε το 4% σε Ρυθμούς Ανάπτυξης;» φιλοξενούμε τον Γραμματέα του ΜέΡΑ 25 Γιάνη Βαρουφάκη.

Aκούστε τη συνέντευξη και στο Ραδιόφωνο Νotos 94.9fm ώρα 12:00

Αρνητικές επενδύσεις…
Ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στον Ηλία Μπόνο (notospress.gr, notos94.9fm, Μεσόγειος tv) δεν μασάει τα λόγια του. «Η Ελλάδα βρίσκεται στα πατώματα» θα πει και θα συμπληρώσει «έχουμε επι 10 χρόνια αρνητικές επενδύσεις». Εξηγεί γιατί το χρέος δεν είναι βιώσιμο και τονίζει όταν ένας λαός δεν εκπροσωπείται από πολιτικούς που διακρίνονται για την αρετή και την τόλμη τους τότε δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους Ευρωπαίους. Η Ευρώπη έχει δεκάδες αδύναμα σημεία αλλά δεν τα αξιοποιούμε…

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, οικονομολόγος και πρώην υπουργός Οικονομικών, διαφωνεί με την αισιοδοξία που έχουν οι κ.κ. Μητσοτάκης, Νίκας και Δούκας σχετικά με την ανάκαμψη και ανάπτυξη, ωστόσο θεωρεί χρήσιμο το Forum… της Σπάρτης όπου θα διασταυρωθούν απόψεις. «Ανάπτυξη φέρνουν οι πραγματικές επενδύσεις που εξασφαλίζουν ποιοτικές θέσεις εργασίας» τονίζει και διαχωρίζει την πραγματική ανάπτυξη από την πλασματική ανάπτυξη των δανεισμένων πολιτών και κυβερνήσεων... "Δεν μπορεί το εισόδημα να μειώνεται και τα ενοίκια να αυξάνονται..." τονίζει.

Μας Κυβερνούν Ολιγαρχίες!
Συμφωνεί με την κοινή λογική και τον πολίτη που αναρωτιέται πως είναι δυνατόν οι εκπρόσωποι ενός συστήματος (πολιτικού, οικονομικού, τραπεζικού) που οδήγησε την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση να προτείνουν λύσεις μέσα από ένα Forum… «Έχει δίκιο ο απλός πολίτης όταν αμφιβάλλει» θα πει και δεν θα διστάσει να χαρακτηρίσει το πολιτικό σύστημα που κυβέρνηση και κυβερνά την Ελλάδα «Ολιγαρχία».

Το Κοινοβούλιο διολισθαίνει…
Μάλιστα αναφερόμενος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο κάνει λόγω για έκπτωση των αξιών και των ηθών χρησιμοποιώντας τον όρο «ξεφτύλα». Υπάρχουν βουλευτές κάθε φορά στις πλειοψηφίες που δεν ξέρουν γιατί ψηφίζουν νομοσχέδια. Ακόμα και ο υπουργός Οικονομικών κ Σταϊκούρας δεν συμφωνεί με τον Προϋπολογισμό που κατέθεσε και ψήφισε. «Αν τον ρωτήσεις γιατί το έκανε θα απαντήσει ότι δεν με αφήνουν…»

Ελαιόλαδο και espresso!
Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρεται και στην «ισοτιμία» ελαιόλαδου – espresso και παραδέχεται ότι το λακωνικό ελαιόλαδο αν κι εξαιρετικό δεν έχει αξιοποιηθεί με πρότυπη τυποποίηση που θα το θωρακίσει στον διεθνή ανταγωνισμό.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης κατά την παραμονή του στη Λακωνία θα περιοδεύσει σε Δήμο Ευρώτα, Δήμο Σπάρτης και θα έχει συναντήσεις σε Επιμελητήριο, Εργατικό Κέντρο και Αυτοδιοίκηση.