ΣΠΑΡΤΗ. Mε μεγάλη παρουσία κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την ευλογία και κοπή της βασιλόπιτας του Γηροκομείου της Σπάρτης. Το Δ.Σ. του Γηροκομείου υποδέχθηκε στην φιλόξενη αίθουσα του Mystras Grand Resort αρχές του τόπου και φίλους του Γηροκομείου. Την πίτα ευλόγησε ο πατέρας Ιερόθεος, ηγούμενος της ΙΜ Φανερωμένης.

Η πρόεδρος κ. Μαρία Χανιά αναφέρθηκε στο έργο που είναι σε εξέλιξη στο Γηροκομείο στα σημαντικά βήματα αναβάθμισης και στην προοπτική για ακόμα πιο αποτελεσματική λειτουργία του.

Οι παρευρισκόμενοι, είτε εκ του βήματος της εκδήλωσης είτε απευθείας στα μέλη του ΔΣ, εξήραν το έργο και κάλεσαν και παρακάλεσαν να συνεχιστεί η σημαντική αυτή προσπάθεια που έρχεται να δώσει λύση αλλά και παρηγοριά στην τρίτη ηλικία και στις οικογένειες που για πολλούς και διάφορους λόγους δεν είναι σε θέση να συγκατοικούν με τους γονείς – παππούδες και γιαγιάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο καθηγητής κ. Παναγιώτης Βλάμος, πρόεδρος Τμ. Πληροφορικής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Δντης Εργαστηρλίου Βιοπληροφορικής και Πρόεδρος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας ενάντια στη νόσο Αλτσχάιμερ ανακοίνωσε την ίδρυση και λειτουργία στη Σπάρτη Γηριατρικού Ιατρείου κάτι που με ενθουσιασμό υποδέχθηκε και θα στηρίξει το Δ.Σ. του Γηροκομείου. Επίσης σημαντική είναι η αναβάθμιση των κρεβατιών του Γηροκομείου με σύγχρονα εργονομικά, δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Tima Foundation.

Η πρόεδρος κ. Χανιά εκφράζοντας τόσο τα μέλη του Δ.Σ. όσο και τη Διεύθυνση του Ιδρύματος αναφέρθηκε στην ανάγκη εθελοντές να συνδράμουν το έργο του Γηροκομείου που κρατά ανοικτές τις πόρτες του στο κοινό και στους φίλους της αποστολής του. Ευχαρίστησε τους εργαζόμενους, το Δ.Σ., τους χορηγούς και τους παρευρισκόμενους.

Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης επιμελήθηκε και παρουσίασε ο Μουσικός Όμιλος Σπάρτης ενώ η αίθουσα παραχωρήθηκε δωρεάν από την κ. Γεωργία Καλοειδή.