ΒΑΜΒΑΚΟΥ. Παιδιά από 5 ετών και άνω μπορούν να γνωρίσουν το καινοτόμο εργαστήριο STEAM που λειτουργεί στη Βαμβακού στο Παλαιό Δημαρχιακό Μέγαρο Σπάρτης. Το εργαστήριο που είναι πλήρως εξοπλισμένο με εκπαιδευτικά εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας έρχεται στη Σπάρτη για να το γνωρίσουν μικροί και μεγάλοι. Σας παραθέτουμε το δελτίο τύπου της Vambakou Revival με όλες τις λεπτομέρειες.

«Το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by Stavros Niarchos Foundation) έρχεται ένα βήμα πιο κοντά σας και σας καλεί να το γνωρίσετε: Το υπερσύγχρονο κέντρο STEAM (Science Technology Engineering Arts Mathematics), που λειτουργεί στο ορεινό χωριό της Βαμβακούς από την Vamvakou Revival και σχεδιάστηκε με την πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, ταξιδεύει στη Σπάρτη!

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, 10:00-13:00, το V.Lab, με τον εξοπλισμό του και τους εκπαιδευτικούς του, ταξιδεύει στη Σπάρτη κι έρχεται ένα βήμα πιο κοντά σας. Εκπαιδευτικά ρομπότ, Lego, 3D εκτυπωτές, πλακέτες προγραμματισμού, παιχνίδια μαθηματικών σας περιμένουν να τα γνωρίσετε!

Η Vamvakou Revival υποδέχεται μικρούς και μεγάλους εν δυνάμει επιστήμονες, στο Παλαιό Δημαρχιακό Μέγαρο Σπάρτης, σε μία μέρα αφιερωμένη στην τεχνολογία και την καινοτομία, με επιδείξεις, δοκιμασίες και πειραματισμό για παιδιά 5 ετών και άνω. Εκεί, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους προσφερόμενους κύκλους μαθημάτων και το περιεχόμενό τους, να επιλέξουν ποιος είναι αυτός που τους ταιριάζει, να μιλήσουν με εκπαιδευτικούς για τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές τους.

Το πρόγραμμα τα έχει όλα!

Τα παιδιά θα γνωρίσουν και θα μάθουν πώς να προγραμματίζουν εκπαιδευτικά ρομπότ, να δοκιμάσουν και να πειραματιστούν με τον προγραμματισμό δικών τους εφαρμογών στα κυκλώματα Microbit, ενώ οι πιο τολμηροί και δημιουργικοί θα χρησιμοποιήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους σε 3D περιβάλλον σχεδίασης και θα γνωρίσουν πώς λειτουργεί η τρισδιάστατη εκτύπωση αντικειμένων.

Οι γονείς με τη σειρά τους θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τις καινοτόμες ιδέες και προτάσεις που υλοποιούνται στο V.Lab, κάθε Σαββατοκύριακο και να έρθουν σε επαφή με ένα διαφορετικό τρόπο διδασκαλίας και εκπαίδευσης, όπως απαιτεί η σύγχρονη εποχή. Τέλος, θα μπορούν, μέσα από δημιουργικό διάλογο, να διατυπώσουν τις απορίες τους για τις συγκεκριμένες δράσεις προκειμένου να αντιληφθούν τα οφέλη των προσφερόμενων προγραμμάτων στο δικό τους παιδί!

Σημείο συνάντησης: Παλαιό Δημαρχιακό Μέγαρο Σπάρτης

Είσοδος δωρεάν.

Λίγα λόγια για το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF)

Στο V.Lab υλοποιούμε καινοτόμες ιδέες και προτάσεις, ώστε οι μαθητές να κατανοήσουν τις έννοιες της Επιστήμης, της Ρομποτικής, των Μαθηματικών, της Μηχανικής, της Βιολογίας, των Τεχνών και της Πληροφορικής. Τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει από τον Νοέμβριο και προσφέρονται δωρεάν σε όλους μέχρι και τον Φεβρουάριο, ως γνωριμία με τα νέα προγράμματα και τις νέες τεχνολογίες.

Μαθητές όλων των βαθμίδων έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν εκπαιδευτική ρομποτική, μία σχετικά καινούργια επιστήμη που συνδυάζει στοιχεία προγραμματισμού, τεχνητής νοημοσύνης, μηχανικής, μαθηματικών, φυσικών επιστημών και μελέτης της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Ένα σύγχρονο εργαστήριο Μηχανικής λειτουργεί στο V.Lab, όπου 3D εκτυπωτές τελευταίας γενιάς είναι διαθέσιμοι για τους μικρούς μηχανικούς, να δημιουργήσουν και να τυπώσουν ό,τι βάλει ο νους τους.

Στοχευμένα αυτοτελή εργαστήρια διοργανώνονται τα Σαββατοκύριακα με στόχο τα παιδιά να εισάγονται στον μαγικό κόσμο των επιστημών. Κάθε εργαστήριο κι ένα διαφορετικό θέμα, μία διαφορετική επιστήμη.»