ΠΑΤΡΑ. Το Σάββατο το βράδυ πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του πατρινού καρναβαλιού. Χιλιαδες κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης βρέθηκαν στην πλατεία Γεωργίου και παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις της έναρξης.

Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, κηρύσσοντας την έναρξη του καρναβαλιού δήλωσε : «Αγαπητές φίλες και φίλοι, Νέες και Νέοι, Ήρθε η ώρα. Το Πατρινό Καρναβάλι, η αυθεντική λαϊκή γιορτή της πόλης μας, ξεκινά το ωραίο του ταξίδι…

Για έξι βδομάδες θα γεμίσει η Πάτρα χαρά! Ο Πατραϊκός λαός και ιδιαίτερα η νεολαία μας, χάρη στην έμπνευση, στην φαντασία και στην ευρηματικότητα που έχει, συνεχίζει να εμπλουτίζει τις εκδηλώσεις μας καλλιτεχνικά, δημιουργικά, ανατρεπτικά.

Προχωρούμε μπροστά, σε λίγο χρονικό διάστημα θα έχουμε και τον καρναβαλικό χώρο στα παλιά Σφαγεία να συνδράμει την προσπάθειά μας για ένα Καρναβάλι που θα δημιουργεί όλο το χρόνο, με υψηλή ποιότητα, μακριά από την εμπορευματοποίηση και την υποκουλτούρα.

Το Καρναβάλι μας θα είναι και φέτος, το καλύτερο στην Ελλάδα! Την διαφορά την κάνετε εσείς, τα νιάτα της πόλης μας.

Δεν περιοριζόμαστε όμως μόνο εδώ, απλωνόμαστε σε όλους τους τομείς της ζωής, ανατρέπουμε το κατεστημένο, την συντήρηση, όλους όσοι μπαίνουν εμπόδιο στο να ανοίξει η νεολαία τα φτερά της, να έχει αυτά που δικαιούται και της αξίζουν.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Κηρύσσω την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2020!

Καλό Καρναβάλι!!!»