ΛΟΥΤΡΑΚΙ. Ισχυρότατη έκρηξη, αναστάτωσε στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής 19 Ιανουαρίου 2020, τους κατοίκους της κεντρικής λεωφόρου του Λουτρακίου, όταν άγνωστοι ανατίναξαν το Μηχάνημα Αυτόματης Ανάληψης τράπεζας, που βρίσκεται στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στο Λουτράκι.


Οι δράστες, που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ήταν τρεις, μετέβησαν με αυτοκίνητο στο ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς και το ανατίναξαν με τη μέθοδο της διοχέτευσης αερίου από τη σχισμή που πραγματοποιείται η ανάληψη των χρημάτων, με αποτέλεσμα την έκρηξη του αυτόματου πωλητή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πλαστικά κομμάτια από τα ΑΤΜ βρέθηκαν σε μεγάλη απόσταση από την τράπεζα Πειραιώς, δείγμα της ισχυρότατης έκρηξης που προκάλεσαν οι δράστες!

Μετά, αφού γκρέμισαν με το αυτοκίνητο τύπου Jeep τις τζαμαρίες της τράπεζας, μπήκαν ανενόχλητοι στο εσωτερικό και με σίγουρες όσο και γρήγορες κινήσεις επιχείρησαν να κλέψουν τις κασετίνες όπου βρίσκονται τα χρήματα του ΑΤΜ.

Στην συνέχεια, επιβιβάστηκαν σε άλλο αυτοκίνητο, χρώματος μπλε σκούρο και εξαφανίστηκαν, εγκαταλείποντας και το αυτοκίνητο τύπου Jeep που χρησιμοποίησαν.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό αν κατάφεραν να "σηκώσουν" χρηματικό ποσό ή αν έφυγαν άπραγοι, καθώς αναμένεται η Σήμανση προκειμένου να συλλέξει αποτυπώματα από το εσωτερικό της τράπεζας.

Τόσο το περιστατικό, όσο και η μέθοδος που χρησιμοποίησαν οι δράστες, είναι σχεδόν όμοιο με μια άλλη ληστεία που είχε σημειωθεί στο ίδιο ΑΤΜ τα ξημερώματα του Σαββάτου 9 Νοεμβρίου 2019.

Μάλιστα, ακόμα και η ώρα της "επιχείρησης" είναι σχεδόν η ίδια, αφού και τότε η ληστεία είχε σημειωθεί λίγο μετά τις 4:30 τα ξημερώματα!

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της αστυνομίας :

Χθες (19.1.2020) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Λουτράκι Κορινθίας, άγνωστοι δράστες, προκάλεσαν έκρηξη σε δύο (2) τραπεζικά μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (Α.Τ.Μ.) Τράπεζας, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αφαιρέσουν χρήματα. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.