ΣΠΑΡΤΗ. Ένα πρόβλημα που φαίνεται να κληρονόμησε η νέα δημοτική αρχή Σπάρτης από την προηγούμενη και έχει να κάνει με την επάρκεια καυσίμων στα οχήματα της υπηρεσίας καθαριότητας, προκαλεί χάος στην αποκομιδή απορριμμάτων. Οι κάδοι, στον δήμο Σπάρτης, ξεχειλίζουν από σκουπίδια κάθε ρεύματος και κατηγορίας αφού μένουν μέρες χωρίς αποκομιδή.

Οι πολίτες ανησυχούν και όταν ρωτούν μαθαίνουν ότι δεν υπάρχουν καύσιμα. Κάτι δεν έγινε καλά… και έχει να κάνει τόσο με τον τομέα καθαριότητας όσο και με τον οικονομικό τομέα. Κακός προγραμματισμός, μάλλον, που εκθέτει την δημοτική αρχή και τον δήμο.

Είναι προφανές ότι ο Δήμος πρέπει άμεσα να ενημερώσει, σε τακτική βάση τους δημότες, ώστε να συνεργαστούν έως ότου λυθεί το πρόβλημα.

Σε έναν δήμο και σε μια εποχή που η διαχείριση των στερεών αποβλήτων είναι κρίσιμο και αμφιλεγόμενο θέμα δεν είναι δυνατόν να πυροδοτείτε το πρόβλημα από διοικητική ανεπάρκεια και από κακό προγραμματισμό, διαχρονικά ίσως.

Όταν, όμως, ακόμα και αυτό συμβαίνει και παράγει αποτελέσματα, τότε ο δήμος υποχρεούται να αναδεικνύει το θέμα προκειμένου να το αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά με την ανοχή και τη συνεργασία των πολιτών.

Τόσα σκουπίδια δεν είναι δυνατόν να κρύψει κανείς κάτω από το χαλί!