Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν στο Νο23 του κόσμου, αλλά πλέον έχει βάλει τον πήχη της ακόμη πιο ψηλά, κάνοντας λόγο ακόμη και για την κορυφαία δεκάδα του κόσμου.

Οι δηλώσεις της Σάκκαρη:

«Ξέρω και αισθάνομαι ότι θα έχω μια καλή σεζόν, διότι έχτισα τον δρόμο μου ως εδώ. Έχω προσδοκίες για τον εαυτό μου, αλλά δεν πηγαίνω στα τουρνουά σκεπτόμενη “πρέπει να κερδίσω ή πρέπει να μπω στη δεύτερη εβδομάδα Grand Slam”. Ξέρω ότι θα έρθει, αλλά δεν μπορώ να σας πω έναν αριθμό, όπως ότι θέλω να βρεθώ στο Top 10. Σίγουρα θέλω να μπω στο Top, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα έρθει, ίσως φέτος ή του χρόνου».

Για την προετοιμασία της: «Νιώθω πολύ καλά. Νομίζω ότι ήταν η καλύτερη off season μου μέχρι τώρα. Έκανα ένα διάλειμμα τριών εβδομάδων από όλα και ξεκίνησα με δύο εβδομάδες fitness, μετά πρόσθεσα το τένις. Όλοι δουλέψαμε πολύ σκληρά, αλλάξαμε μερικά πράγματα και φαίνεται να έχουν δουλέψει».

Για τη νέα σεζόν: «Θεωρώ ότι κάθε παίκτης έχει διαφορετικό timing και διαφορετικό τρόπο να ανεβαίνει. Δεν έχω πέσει ιδιαίτερα αυτά τα χρόνια, είχα σταδιακή βελτίωση στο ranking μου και νομίζω ότι έχω δουλέψει σκληρά. Έχω αλλάξει πράγματα στη νοοτροπία και στον τρόπο σκέψης μου, οπότε νομίζω ότι πάει καλά. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις, διότι το τένις είναι τρελό άθλημα!».