Τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, επισκέφθηκε την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Μετά τη συνάντηση τους το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Πατρών εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου.

"Στην συνάντηση, ο Δήμαρχος ενημέρωσε για τις μεγάλες και διαχρονικές ελλείψεις κλινών, εξοπλισμού και κυρίως προσωπικού στα νοσοκομεία της πόλης, που καλύπτουν περιστατικά, όχι μόνο της Πάτρας, αλλά και ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και νησιών του Ιονίου.

Ο πατραϊκός λαός ζει σε μια πόλη όπου λειτουργούν Πανεπιστημιακές σχολές Ιατρικής, Νοσηλευτικής, με αποφοίτους υψηλού επιπέδου, με εκατοντάδες νέα παιδιά που μπορούν να στελεχώσουν ένα δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά δεν μπορεί «να βρει την υγειά του».

Εκατοντάδες νέοι επιστήμονες παίρνουν το δρόμο για το εξωτερικό, ενώ παραμένουν και διογκώνονται οι ελλείψεις προσωπικού.

Επιβάλλεται να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας:

Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, γιατρών και νοσηλευτών, στα νοσοκομεία, αλλά και τα κέντρα υγείας.

Να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών του Δημόσιου Τομέα Υγείας. Να εξοπλιστούν όλες οι μονάδες Υγείας, με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για τις ανάγκες διάγνωσης και νοσηλείας.

Ο Δήμαρχος, αναφέρθηκε επίσης στις πρωτοβουλίες του Δήμου για το μεγάλο θέμα των ναρκωτικών, τονίζοντας ότι ο Δήμος Πατρέων με τη συνεργασία της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αχαΐας, της Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και το ΕΣΥΝ-Παράρτημα Πάτρας, υλοποιεί πρόγραμμα Πρωτογενούς Πρόληψης από τις εξαρτήσεις στα σχολεία της περιοχής μας.

Μέσα από την επαφή με τους χιλιάδες μαθητές, καταγράφηκε η μεγάλη ανάγκη για ενημέρωση και συζήτηση για τις εξαρτήσεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ενημέρωσε επίσης τον Υπουργό, ότι ο Δήμος μαζί με 43 φορείς της πόλης μας, συνεχίζει να διεκδικεί τη δημιουργία Κλειστού Θεραπευτικού Προγράμματος του ΚΕΘΕΑ στην Πάτρα, καθώς και τη λειτουργία Πολυδύναμου Συμβουλευτικού Σταθμού του ΚΕΘΕΑ για όλες τις εξαρτήσεις (διαδίκτυο, τζόγος κ.λπ.). Το αίτημα είχε κατατεθεί από τον Δήμο και τους φορείς, στον Υπουργό της προηγούμενης κυβέρνησης, κ. Ξανθό, σε συνάντηση που έγινε στις 28 Μαρτίου του 2019, αλλά ακόμη η πόλη περιμένει.

Στην συνάντηση συμμετείχε η Αντιδήμαρχος Υγείας Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη."