ΣΠΑΡΤΗ. «Είμαι εδώ σήμερα σαν ένας πολίτης που αγανάκτησε πια να μην μπορεί να συμμετάσχει σε τίποτα, να μην τον λαμβάνει υπ’ όψη του καμμιά ηγεσία, κανένα κόμμα. Όλα ήταν οργανωμένα για να αποκλείουν τη συμμετοχή μου». Αυτή είπε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη του στο notospress.gr και τον Ηλία Μπόνο, ο Κλέων Γρηγοριάδης που βρέθηκε στη Σπάρτη για μια συζήτηση εφ όλης της ύλης με τους πολίτες. Ο ηθοποιός και βουλευτής του ΜεΡΑ25 συζήτησε με τους πολίτες που βρέθηκαν στη Λέσχη – Σύμμετρον για να ανταλλάξουν απόψεις για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα. Ο κύριος Γρηγοριάδης μίλησε για την αξία της συμμετοχής στα κοινά που ήταν και ο λόγος που ώθησε τον ίδιο να αφήσει τη δουλειά του και να πολιτευτεί. «Είμαι εδώ αγαπητοί Σπαρτιάτες για να σας πω ότι δεν υπάρχουν κάποιοι που ξέρουν να το κάνουν καλύτερα από σας. Και ότι όλο το μυστικό είναι η συμμετοχή μας, η συμμετοχή σας».

Μίλησε επίσης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και για τα όσα έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για τις φοροελαφρύνσεις. Μάλιστα δεν δίστασε να αναφερθεί σε αριθμούς λέγοντας ότι οι ελαφρύνσεις αυτές απευθύνονται στις πιο πλούσιες επιχειρήσεις της χώρας. «Θα ελαφρύνουν τις τσέπες 4.500 πάμπλουτων συμπατριωτών μας».

Για όσα μπορούν να αλλάξουν αλλά και για τον τρόπο που θα προκύψει η αλλαγή μέσω της συμμετοχής στην ομάδα του ΜεΡΑ25: «Είναι μια λαμπρή ευκαιρία να πάψετε να κάθεστε και να κλαίτε τη μοίρα σας. Να πάψετε να κάθεστε στο σαλόνι σας αναπαυτικά και να σαρκάζετε την τηλεόραση που ξέρετε ότι σας κοροϊδεύει. Δεν θα γίνει τίποτα με το σαρκασμό, ούτε βρίζοντάς τους». Και συνέχισε, «αν κάποιος δίπλα σας διεκδικεί το δίκιο του, έχετε υποχρέωση ιερή να στέκεστε πλάι του».

Σε ερώτηση του notospress.gr και του Ηλία Μπόνου για τα στελέχη του ΜεΡΑ25 στη Λακωνία, ο κύριος Γρηγοριάδης μίλησε για την κυρία Ζαφειρία Κακαλέτρη. «Ένας άνθρωπος σαν τη Ζαφειρία μας μπορεί να κάνει τη διαφορά! Ξέρουμε ότι μέσα στη Σπάρτη υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι της ίδιας ποιότητας με τη Ζαφειρία μας. Ξέρουμε ότι είναι πολλοί άνθρωποι που είναι απογοητευμένοι».

Η ίδια η κυρία Κακαλέτρη μίλησε για τους λόγους που την οδήγησαν στο ΜεΡΑ25. «Η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός. Το ζήτημα είναι να μπορούμε να διατρανώνουμε τη φωνή μας για πράγματα που θεωρούμε ότι δεν εκπροσωπούνται μέχρι σήμερα όχι μόνο στη Λακωνία αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα». Τέλος η Ζαφειρία Κακαλέτρη μίλησε για τον κώδικα καλοσύνης όπως είπε χαρακτηριστικά που έχει συναντήσει από τους ανθρώπους του ΜεΡΑ25 και τόνισε ότι «ο κόσμος έχει παραιτηθεί από την ιδέα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει και ότι μπορούν να γίνουν καλά πράγματα στη χώρα μας. Εγώ έχω πειστεί ότι μπορεί να αλλάξει, γι’ αυτό είμαι εδώ».